Halk TV ve Ulusal Kanal'a savcılık soruşturması

Halk Haber TV ve Ulusal Kanal'a Hatay Cumhuriyet Savcılığı tarafından "halkı galeyana getirmek" suçundan soruşturma açıldı.

Halk TV ve Ulusal Kanal'a savcılık soruşturması
Halk TV ve Ulusal Kanal'a savcılık soruşturması
GİRİŞ 16.07.2013 14:55 GÜNCELLEME 16.07.2013 14:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kenan Beyazit isimli bir vatandaşın şikayetini değerlendiren Hatay savcılığı, Halk Haber TV ve Ulusal Kanal'ın eylemleri yayınlamasını "halkı galeyana getirmek" olarak değerlendirdi.

Soruşturma kapsamında, Ulusal Kanal Sorumlu Müdürü Naci Eriş ifadeye çağrıldı..

Savcılık, milyonlarca kişinin katıldığı eylemleri "toplum huzurunu bozan, asıl amacı hükümeti devirmek olan eylemler" olarak değerlendirdi.

Soruşturma kapsamında Halk Haber Tv ve Ulusal Kanal'a, "halkı koordine edip, kin ve galeyana teşvik ettiği" suçlaması yöneltildi.

Ulusal Kanal ile birlikte Halk Haber TV de aynı suçlamalarla soruşturmaya dahil edildi.

Savcılığın talebi üzerine her iki kanalın, 30 Mayıs ile 17 Haziran tarihleri arasındaki yayınlarını hazırlayanlar, sunanlar ve sorumlu müdürlerinin isimleri talep edildi.

YORUMLAR 4
  • ferit arslan 10 yıl önce Şikayet Et
    cok doğal. ulusal kanal eşittir roj tv halk tv eşittir mmc bunların zihniyeti aynı kaos yarat cebini doldur biri dağdaki gencleri galeyana getirir digerleride bağdaki gencleri galeyana getirir kardeşi kardeşe vurdurmaktan hic cekinmezler cünü finansörleri akıl hocalar bir
    Cevapla
  • Bilo Villa 10 yıl önce Şikayet Et
    ....... hem o kanallari kapatilmasi lazim hemde sahibi olan partinin... veya adlarini degistirsinler artik.... roj 1, roj 2.. ayni mantik
    Cevapla
  • POSTAL 10 yıl önce Şikayet Et
    OLAN BITENLER 1959 Sonu 1960larin BASINA bu kadarmi benzer yahu?. Tam bir dejavu. Ama yontem biraz daha farkli olacak bu defa. Turk Ordusu asla bir MISIR Ordusu falan degildir, Turkiye'nin en batili en modern ve en iyi calisan kurumudur ve demokrasiye saygilidir, Turkiye'de tartismasiz en buyuk siyasi guc iken dahi AKP'den cok once baslayan ve AKP Doneminde de devam eden siyasi gucunun azaltilmasi duzenlemelerine DESTEK VERMISTIR. Zaten Ordumuz son darbeyi 1980de yapti ve cok buyuk dersler aldi, 1971 ve 1980'den, Dincilerden ziyade solcu diye Kemalistleri kiydigi icin yanlislikla. Ondan sonra ne darbe oldu nede tesebbus. Bu defa darbeyi AKPye yakin ve secim sonuclarini tam bilmesi ile unlu TESEV/KONDA 2012 KASIM Ortak arastirmasinda ATAMIN ILKE ve INKILAPLARI Yeni Anayasa'da mutlaka KALMALIDIR diyen cakma degil %82,3luk GERCEK TURK MILLETI yapacak!
    Cevapla
  • sedat ışık 10 yıl önce Şikayet Et
    roj tv halk tv ulusal tv. hepsi bölücü kanallar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar