TRT, CNN ve BBC'ye rakip oluyor

İngilizce yayın yapacak TRT kanalı için çalışmalar başladı.

TRT, CNN ve BBC'ye rakip oluyor
TRT, CNN ve BBC'ye rakip oluyor
GİRİŞ 30.07.2013 03:22 GÜNCELLEME 30.07.2013 03:45
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

TRT Haber'de yayınlanan Neler Oluyor programına konuk olan Başbakan Yardımcısı TRT'nin kuracağı yeni ingilizce haber kanalının müjdesini verdi.

2008'de çıkan kanunla birlikte TRT'nin daha başarılı projelere ve yayınlara imza attığına değinen Arınç, son 5-6 yılda yapılanları önceki 50-60 yılda yapılanlara nisbeten daha başarılı bulduğunu söyledi.

TRT kanallarının rating rekorları kırdığını da belirten Bülent Arınç, 4 senedir planlanan İngilizce haber kanalı için Genel Müdür İbrahim Şahin'in resmen çalışmaları başlattığını duyurdu.

Adının ne olacağına karar verilmeyen kanal için  Arınç, "şimdilik TRT News olarak adlandıralım, bu kanal inşallah CNN International ve BBC'ye de fark atacaktır" dedi.

YORUMLAR 6
  • abdullah unlu 10 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Olur. Şu mısır olylarında anadolu ajansının başarılarını görünce neden bir ingilizce keanalımız yok deyip duruyordum. Düşünnenden Allah razı olsun. Bir ingilizce haber kanalımız olmalı ve bütün kıtalardaki uydularda yayın yapmalıdır. Kaliteli yayın yaptıktan sonra eminim BBc ve CNN i geçer Allahın izni ile. Allah yar ve yardımcınız olsun
    Cevapla
  • MURAT KARAMAN 10 yıl önce Şikayet Et
    atı aaln üsküdarı geçti diye... oturalım mı..çözüm teklifin ne..problem çocuk onu söyle...
    Cevapla
  • ahmet yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    Takdir edilecek geç kalmış bir çalışma. Takdir edilecek geç kalmış bir çalışma arapça, farça, vb. dillerde de yayınlar yaygınlaştırılması gerekli.
    Cevapla
  • Bilo Villa 10 yıl önce Şikayet Et
    ........... gec bile kaldiniz... dunyanin her tarafinda Turkler var.. haber kaynagi bulmak cok kolay. Sunucu sikintisi yok. cok uzatmaya gerek yok...
    Cevapla
  • HAKAN İNCEOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    mantıklı. ama illa aynı delikten 2 kere ısırılmak mı lazım bazı şeyleri ele almak için_? yine de olumlu. tasavvufi ve dini program saatleri de olursa güzel olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı