İskele Sancak'ta Mısır tartışması

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu İskele Sancak kısa bir aradan sonra yeniden ekranlara döndü. Bu gecenin konusu ise Mısır'da yaşananlar oldu.

İskele Sancak'ta Mısır tartışması
İskele Sancak'ta Mısır tartışması
GİRİŞ 16.08.2013 16:21 GÜNCELLEME 17.08.2013 01:41

Sezonun ilk programında Mısır'da ordu tarafından gerçekleştirilen darbe ve ordunun Adeviye ve Nahda meydanlarında Mısır halkına yaptığı kanlı saldırılar ele alındı.

Programın konukları ise SETA Dış Politikalar Araştırma Direktörü Prof. Dr. Talip Küçükcan, Siyaset Bilimci Ömer Turan Gazeteci-Yazar Ceren Kenar, Nevzat Çiçek ve İhvan Temsilcisi Abdurrahman Şuşa.

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet moderatörlüğünde ekrana gelen İskele Sancak'ta bu hafta, ordunun, darbe yönetimini protesto etmek amacıyla meydanlarda toplanan Mısır halkına müdahale etmesi konuldu.

Halkın oylarıyla seçilmiş olan Mursi'nin askeri yönetim tarafından görevden alınmasıyla başlayan olaylarda halkın orduya tepkisi ve ordunun halka silahlı saldırı düzenlemesi SETA Dış Politikalar Araştırma Direktörü Prof. Dr. Talip Küçükcan, Siyaset Bilimci Ömer Turan Gazeteci-Yazar Ceren Kenar ve Nevzat Çiçek tarafından İskele Sancak'ta değerlendirdi.

Programda 'Mısır, asker ve polisin katliamlarıyla iç savaşa doğru mu sürükleniyor? Darbeyle iktidardan uzaklaştırılan Müslüman Kardeşler bundan sonra ne yapacak? ABD ve Avrupa Birliği Mısır'daki katliamlara neden tepki vermiyor? Mısır'daki gelişmeler Türkiye'yi ve Türkiye'nin dış politikasını nasıl etkiler? Uluslararası toplum, demokrasi sınavında sınıfta mı kaldı?' soruları eşliğinde Mısır'da yaşanan katliamlar masaya yatırıldı.

Program konuklarından Abdurrahman Şuşa, Mısır ile Türkiye'nin benzer kaderi paylaştığını Mısır'da silahlara karşı direnişin süreceğini belirtirken program konukları batılı ülkelerin iki yüzlülüğünün Mısır olayında bir kez daha gün yüzüne çıktığını, Türkiye'nin demokrasideki gerçekleştirdiği sessiz devrimin İslam ülkelerindeki etkisinin Mısır olayları ile farklı bir boyuta dönüştüğünü savundular.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?