Ulusal Kanal ekranlarında AK Parti itirafı

İşçi Partisi'nin yayın organı Ulusal Kanal'a konuk olan CHP'li eski bakan, AK Parti hükümeti ile ilgili olarak bir itirafta bulundu. AK Parti'ye karşı bir koalisyonun kurulduğunu dile getiren eski bakanın buna rağmen AK Parti'ye karşı işlerinin çok zor olduğunun itirafında bulundu.

GİRİŞ 09.09.2013 09:50 GÜNCELLEME 09.09.2013 11:08
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Ulusal Kanal ekranlarında seyircisiyle buluşan ‘Türkiye Hükümetini Arıyor' isimli programda ‘AK Parti nasıl yıkılır?' ‘Yeni Hükümet nasıl kurulur?' sorularına cevap arandı. SONAR Genel Başkanı Hakan Bayrakçı'nın sunduğu, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever, eski bakanlardan Ufuk Söylemez, CHP'li eski bakan Ali Topuz ve eski milletvekillerinden Hasan Macit'in katıldığı programda yine AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı vardı.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN ATATÜRK DÜŞMANI"

Program boyunca hükümetin nasıl yıkılacağının formülü aranırken, CHP'li eski bakanlardan Ali Topuz'un sözleri programa damga vurdu. Recep Tayyip Erdoğan'ın Atatürk düşmanı olduğunu ve kafasında demokrasi düşüncesinin olmadığını savunan Ali Topuz, millet bu tehlikeyi görmelidir, milletin bu tehlikeden Türkiye'yi kurtarması lazımdır, diye açıklamada bulundu.

ESKİ BAKAN'DAN AK PARTİ İTİRAFI

Tehlike bu boyutlara geldiği için, MHP, CHP veya İşçi Partisi'nin bu fikrine karşıyım demenin hiçbir kıymeti kalmadığının altını çizen Topuz bir itiraf da bulundu. AK Parti iktidarına karşı işlerinin çok zor olduğunu kabul eden Topuz, sözlerine şöyle devam etti:

TOPUZ: AK PARTİ'YE KARŞI İŞİMİZ ÇOK ZOR

"Asıl tehlike üzerinde mutabık kalarak, aramızdaki öteki tartışmaları demokrasiyi ve rejimi tekrar rayına soktuktan sonra oturup demokratik çerçeveler dahilinde o tartışmaları yapmak gerekir. Vatandaşın bunu kavraması ölçüsünde Türkiye'nin bu tehlikelerden kurtulması ihtimali vardır. Eğer bunu vatandaşa benimsetemezsek kurtuluş zor olacaktır. Kurtulsak dahi bir gün, ki umudumu kesmiyorum, bugün olmazsa 3 sene 5 sene sonra AK Parti iktidarı mutlaka gidecektir. Ama her geçen gün o kadar kalıcı bir takım yapılar oluşturuyor ki, yeniden sistemi rayına sokmak için çok uğraşmak zorunda kalacağız, çok zor günler yaşayacağız. O zorlukları azaltabilmek için de gerçekleri bir an önce kavramaya ihtiyaç vardır. Onun için önümüzdeki günlerde Atatürk düşüncesi, laiklik, aydınlık, özgürlük çağdaşlık, demokrasi ve eşitlik için bir araya gelip, bazı siyasi görüş ayrılıklarını erteleyerek el ele verip temel sorunu çözüme kavuşturmamız lazım. "

AK PARTİ'YE KARŞI BİRLEŞTİLER

AK Parti dışında olan CHP, MHP, İşçi Partisi, Doğru Yol Partisi, Anavatan Partisi ve DSP'nin bir araya gelerek çalıştıklarını açık açık söyleyen Topuz, büyük bir heyecan içerisinde olduklarını da sözlerine ekledi.

Haber7 

YORUMLAR 48
  • gündüz feneri 10 yıl önce Şikayet Et
    ümmetLeşmişiz.... onlara göre ben vatandaş değildim 90 yıldır. Neden Biz Allahın tarafındayız da ondan yani bir kitaba göre ümmet-leşiyiz(!). ulan buda taraf tutmaksa tarafım ulan... Hey Allahım bizlere oyun kuranların oyunlarını bizlere göster . Ne olur göster ve bize güç ver akıl ver sabır ver... Ve bu oyunları bozmada bize yol göster...
    Cevapla
  • ahmet demircan 10 yıl önce Şikayet Et
    rüyalar gerçek olsa. bu millet sizin gibi statükoculara hiç iktidar fırsatı verirmi kafayımı yedik biz.sizin tek iktidar şansınız askeri darbedir.o da artık zor. ak parti sizin gibi muhalefet olduktan sonra bin yıl iktidarda kalır.değil üç parti ile cephe oluşturmak yedi düvelle bir araya gelseniz bu milletten osmanlı tokadını yersiniz.size hadi bakalım başka kapıya.
    Cevapla
  • zekeriya 10 yıl önce Şikayet Et
    Eski ray!. Sistemi eski rayına oturtmak derken bu sistem hızlı tren raylarından gitmiyor herhalde. Hızlı tren rayları da gereksiz olduğuna göre onları da sökersiniz artık.
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP VE 9O YIL. chp demek tabele partisi demek dp+rf+ana+akp demek gönül partisi demek.önemli olan halkın günlüne kalbine yazılmak.tıp rahmetli menderes rahmetli erbakan rahmetli özalın tarih sayfalarına milletinde gönlüne yazdığı gibi.kime sorsanız allah rahmet eylesin der dua eder.siz bana 90 yıllık chp den dua ve rahmet alan isim verin hatırlanmazlar bile unutulmuşlardır.hatırlananlarda iyilikleri ile hatırlanmaz.bu millet için çalışanların ölenleri allah rahmet eylesin çalışanlarına uzun ömürler versin amin.
    Cevapla
  • kadir sert 10 yıl önce Şikayet Et
    bunlar. halk evci türkü evci türkü ocakcı dhkpci hepsi aynı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?