Memati'den Kurtlar Vadisi'ne taş!

Eski ‘Memati', yeni ‘Serhat' Gürkan Uygun, ‘Kurtlar Vadisi'nin yeni bölümlerinde başlayan ‘dirilmeler'i yorumladı: Memati öldü değil mi? Adam gibi öldü be!

Memati'den Kurtlar Vadisi'ne taş!
Memati'den Kurtlar Vadisi'ne taş!
GİRİŞ 23.09.2013 09:42 GÜNCELLEME 23.09.2013 09:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Emrah Akçaay'ın röportajı

10 yıl boyunca ‘Kurtlar Vadisi'nde ‘Memati' karakterini canlandıran Gürkan Uygun, yarından itibaren ‘Serhat' olarak izleyicinin karşısına çıkacak. Merakla beklenen ‘Kaçak' dizisini başrol oyuncusu Uygun, çekim arasında AKŞAM'ın sorularını yanıtladı.

- Sizi zirveye ‘Kurtlar Vadisi' taşıdı. O dizinin kadrosuna nasıl dâhil oldunuz?
‘Tatlı Kaçıklar', ‘Affet Bizi Hocam', ‘Böyle mi Olacaktı?' gibi dizilerde rol aldıktan sonra askere gittim. Döndükten sonra 4-5 ay Osman Sınav'ın yönettiği ‘Deli Yürek'te oynadım. Sınav, daha sonra -ya yeteneğimden ya da beni çok sevdiğinden- Kurtlar Vadisi'nde ‘Memati' rolünü bana verdi.

SERHAT DAHA KOMPLİKE BİR ADAM

- ‘Serhat' ile ‘Memati' karakterleri arasında benzerlikler ya da farklılıklar var mı?
‘Serhat' eğitimli, Özel Harekât'tan gelmiş, zeki duruşlar sergileyen bir karakter. ‘Memati'ye göre daha komplike bir adam. ‘Memati' mert ve sağlam bir adamdı. İnsanlar o duruşu, o jest ve mimiği bende görmek istiyorlar. TV yapımlarında ‘Memati' karakterinden farklı rolleri oynamak için 1-2 yıl daha bekleyeceğim.

- Seyirci ‘Serhat'a kısa sürede adapte olabilecek mi?
‘Serhat'ı, ‘Memati' kadar başarılı oynarsam, insanlar onu unutmayacaktır ama ‘Serhat'a alışacaktır. Karakter yaratmak ekip işidir. ‘Memati'yi ben değil Kurtlar Vadisi'nda 60 kişilik bir ekip yaratmıştı.

KURTLAR'DAN AYRILMAYI İKİ YIL DÜŞÜNDÜM

- ‘Kurtlar Vadisi'nde ‘Abdülhey' öldü, tekrar dirildi. ‘Polat' her sezon ölüp, diriliyor. ‘Memati' bir kere öldü ama dirilmedi. Bu durum sizde kıskançlık yarattı mı?
Memati öldü değil mi? Adam gibi öldü be! Kurtlar Vadisi'nden ayrılmak benim iki yıldır düşündüğüm bir konuydu. Zaten o kadar merminin içinde ne kadar devam edebilirdi ki? Bir gün gelecek ve ölecekti. Öyle de oldu.

‘BABY FACE' DEĞİLİM AMA KARİZMA VAR

- Kendinizi yakışıklı ya da karizmatik buluyor musunuz?
Benim bu konu hakkında ‘Yakışıklıyım ya da çirkinim' gibi yorumlar yapmam yanlış olur. İnsanlar karizmatik olduğumu söylüyorlar. Ama ‘baby face' (bebek yüzlü) değilim.

‘MiMAR SİNAN' MİNİK BİR LOKAL DENEYİM OLDU

- Muhteşem Yüzyıl'da kısa bir süre ‘Mimar Sinan'ı oynadınız. Devamı neden gelmedi?
Dizinin yapımcısıyla iki bölüm için konuşmuştuk. Minik ve lokal bir deneyim oldu. Çağının ‘Da Vinci'si olan biyografik bir karakteri oynamak gayet güzeldi.

YORUMLAR 2
  • kazanmakgaranti.tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Gürkan'ın gitmesi hayırlı oldu galiba. Yoksa onun yüzünden (Gezizekalılara yaptığı yardımdan dolayı) Kurtlar Vadisi'nin seyircisi azalabilirdi. :)
    Cevapla
  • Fatih Yavuzhan 10 yıl önce Şikayet Et
    Hadiii.... memati sen en iyisi capulculara erzak tasimaya devam et.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?