Sanatçı Kürşat yeni gezi programıyla Kanal 7'de

Kanal 7'de halk müziği sanatçısı Kürşat'ın sunacağı yepyeni bir program başlıyor; Gündüz Gece...

Sanatçı Kürşat yeni gezi programıyla Kanal 7'de
Sanatçı Kürşat yeni gezi programıyla Kanal 7'de
GİRİŞ 27.09.2013 11:30 GÜNCELLEME 27.09.2013 11:30

Eğlenceli sohbetler, türküler, maniler, farklı bölgelerden hasat zamanı telaşları, imece usulü mahsul üretimi sırasında yaşanan keyifli dakikalar 'Gündüz Gece' ile ekrana gelecek. Gündüz Gece'nin ilk durağı horozlarıyla ünlü Denizli olacak.

Kanal 7 ekranlarında ilgiyle izlenecek, buram buram Anadolu kokan bir program başlıyor. Halk müziği sanatçısı Kürşat, Anadolu kültürünü 'Gündüz Gece' ile ekrana taşımaya geliyor. Kürşat, Türkiye'yi dolaşarak Anadolu'nun farklı kültürlerini izleyiciyle buluşturacak. Kürşat, gittiği köylerde hasat yapan köylülere yardım ederken, yörenin ünlü türkülerini seslendirecek. Anadolu'nun sıcak insanlarından hoş sohbetler, manili atışmalar, tarlada çalışanların anlatacağı hikâyeler, köylülerin sesinden memleket türküleri, halk oyunları, hasat zamanlarının dayanışması ve kışlık hazırlıklar Gündüz Gece'de yer alacak.

Kürşat Gündüz Gece'nin ilk programında Denizli'den türkü dolu görüntülerle ekrandaki yerini alacak. Tarlada kavun ve karpuz hasadına katılan Kürşat, karpuzun iyisini seçmenin püf noktalarını izleyiciye aktaracak. Lezzetli bulgurlar için büyük kazanlarda kaynatılan buğdayların kaynama ve kurutma süreci Gündüz Gece ile ekrana yansıyacak. Denizli'de bir köy düğününe katılan Kürşat, düğüne katılanlarla birlikte Ege türküleri söyleyerek düğüne renk katacak.

Yaz aylarında tarhana yapan, kış aylarında zeytin toplayan köy halkının hasat sürecinde aralarında geçen eğlenceli diyaloglar, üretim sürecinin detayları, içerisinde samimiyeti barındıran türküler 'Gündüz Gece' ile izleyici karşısına çıkacak.

Anadolu esintilerini barındıran 'Gündüz Gece' Cumartesi 19:00'da Kanal 7'de...

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı