Kanal7'de yepyeni bir gezi programı başladı

Kanal7 Yörünge adlı yeni gezi programıyla izleyicileri ekran başına bağladı. Araştırmacı-Gazeteci Seyfullah Türksoy'un hazırlayıp sunduğu programın ilk bölümünde Müslümanlığı Seçen Rus Gençlerin hikayeleri anlatıldı.

Kanal7'de yepyeni bir gezi programı başladı
Kanal7'de yepyeni bir gezi programı başladı
GİRİŞ 30.09.2013 14:30 GÜNCELLEME 30.09.2013 14:42

Moskova'nın ünlü meydanı Kremlin'de yapılan röportajlarda, Müslümanlığı seçerek hayatlarında yeni bir sayfa açan Rus gençlerinin anlattıkları, Kanal7 izleyicilerini duygulandırdı. Seyfullah Türksoy'un sorularını cevaplandıran Rus kızı Christina Serdtseva, uzun yıllar Hristiyanlık ve ateizm arasında bocaladığını, İslamiyeti tanıdıktan sonra hayatının anlam kazandığını söyledi. Müslüman olunca ailesinin ve arkadaşlarının büyük tepkisiyle karşılaştığını ancak yaşantısındaki büyük değişimle birlikte bu tepkinin zamanla sevgiye dönüştüğünü anlatan Christina, ‘'Şimdi sabahları annem beni namaza kaldırıyor.  Önceden Müslümanlığı terörizm zanneden ailem, akrabalarım ve arkadaşlarım şimdi daha olumlu bakıyor'' dedi. 

RUSLARIN ÇOCUĞU MÜSLÜMAN OLABİLİR

27 yaşındaki öğretmen Vlademir ise Müslüman olduktan sonra ismini Ahmet olarak değiştirmiş.  Rus gençlerinin büyük bir ruhsal çöküş içinde olduklarını belirten Vlademir, ‘'Eğer İslamiyet doğru anlatılsa Rusların çoğu Müslüman olabilir. Ne yazık ki İslamiyeti bilmiyoruz, tanımıyoruz. İslamiyeti biraz araştırınca, insanlığı kurtaracak yegane sistemin İslam olduğunu anladım. Müslüman olduktan sonra alkol ve sigara dahil her türlü kötü alışkanlığı bıraktım. Şimdi ailemle birlikte çok huzurlu bir hayat yaşıyorum ve diğer insanların da İslamiyeti doğru tanıması için mücadele veriyorum'' şeklinde konuştu.

HASTALIĞA YAKALANINCA İSLAMİYETİ ARAŞTIRDI

33 yaşındaki taksi şoförü Aleksey Zotov ise yakalandığı ölümcül bir hastalık sonrası İslamiyeti araştırdığını ve Müslüman olduğunu anlattı. Yeni isminin Abdülhak olduğunu anlatan Aleksey,  ailesinin de Müslüman olması için mücadele verdiğini, kızını İslam ahlak ve terbiyesine göre yetiştirdiğini, yakında eşinin de Müslüman olabileceğini söyledi. Aleksey, Müslüman olduktan sonra ölümcül hastalıktan da kurtulduğunu kaydetti.  Müslümanlığı seçen Rus kızlarından Tanya da, Rusya'da okullarda hala Evrim Teorisinin bilimsel bir gerçeklikmiş gibi okutulduğunu, dolayısıyla hayvandan geldiğine inanan bir gençliğin adeta hayvan gibi yaşadığını anlattı ve İslamiyeti samimiyetle yaşayan insanlara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar