Televizyonların Mevlid Kandili programı

Bugün gönüllerin sultanı Peygamber efendimizin doğum günü yani Mevlid kandili. Kandillerin en güzelidir ve bütün Müslümanların bayramıdır. Bu özel gece de televizyonlar canlı yayında olacak dualar edilecek, Kuran'ı Kerim'den sureler okunacak.

Televizyonların Mevlid Kandili programı
Televizyonların Mevlid Kandili programı
GİRİŞ 12.01.2014 13:29 GÜNCELLEME 12.01.2014 13:56

Televizyon kanallarının kandil programları;

KANAL 7 

Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in doğum yıldönümü olan Mevlid Kandili,  Fatih Camii'nden özel bir programla Kanal 7 ekranlarında kutlanıyor. Hz. Muhammed'in doğduğu bu kutlu gecede Kur'an-ı Kerim'den sureler okunacak, dualar edilecek, ilahiler söylenecek. Necmettin Nursaçan'ın duahanlığında Fatih Camii'nden canlı yayınla ekrana gelecek Mevlid Kandili Özel yayını saat 19.00'da Kanal 7'de… 

Türkiye'nin dört bir yanından gelen mevlidhanlar, hafızlar, kâriler Fatih Camii'nde bir araya gelerek bu gecenin manevi hazzını izleyicilere ulaştıracak. Açılış konuşmasını emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan'ın yapacağı programda Ekrem Nalbant, İrfan Üstündağ, Mesut Kurbani, Necdet Ergin, Adem Kemaneci ve Bünyamin Topçuoğlu okuyacakları Kur'an-ı Kerim ve ilahilerle gecenin ruhunu ekranlara taşıyacak. Mevlid Kandili özel yayınında gecenin duasını Diyanet İşleri Emekli Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, ara duasını ise Esat Şahin yapacak.

TRT 1 

Alemlerin Efendisi Peygamberimiz Hz Muhammed (s.a.v), 571 yılında Kameri aylardan Rebiü'l-evvel ayının 12. gecesi doğmuştur. Bu mübarek geceye özel "Mevlid Kandili" programı İzmir Gaziemir Yeni Camii'den yapılacak canlı yayın ile saat 19:30'da TRT1 ekranında…

ATV

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Mevlit Kandili'nde, canlı yayında saat 20:00'da atv ekranlarında izleyicileriyle buluşuyor.

Hatipoğlu, bu mübarek gecede Peygamber efendimizin doğumu, farklılığı, özellikleri, günlük duaları hakkında bilgi veriyor. Mevlit kandili gecesinde hangi ibadetler yapılmalı, hangi dua okunmalı izleyicileriyle paylaşıyor.

Peygamberimizin doğumu nasıl müjdelendi?

Peygamberimizin doğduğu gece yeryüzünde neler oldu?

Peygamberimiz nasıl yaşadı?

Tövbe namazı nasıl kılınır?

Kandil özel duası...

FLASH TV

Cübbeli Ahmet Hoca'yla Sohbetler Mevlid Kandili Özel saat 20:05'de Flash Tv'de...

MEHTAP TV

Minberden Yükselen Ses programında Fethullah Gülen Hocaefendi "peygamber efendimizin (S.A.S) kutlu doğumunu" anlatıyor. Onun gelişiyle ne gibi mucizeler yaşandı? İnsanlık nasıl bir devirde yaşıyordu? Fethullah Gülen hocaefendi'nin peygamber efendimizi (S.A.S) anlattığı hutbesini gözyaşı ve tefekekkürle izleyeceksiniz? "Minberden Yükselen Ses" programı Mevlid Kandili özel bölümüyle pazar 22.15'de Mehtap Tv'de.


KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor