Hatipoğlu'ndan skandal görüntüye ilk yorum

Bir televizyonda canlı olarak yayınlanan ''Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile Dosta Doğru'' programında ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu soruları yanıtladı.

Hatipoğlu'ndan skandal görüntüye ilk yorum
Hatipoğlu'ndan skandal görüntüye ilk yorum
GİRİŞ 14.02.2014 01:39 GÜNCELLEME 21.02.2014 00:34
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Nihat Hoca, STV'de yayınlanan Şefkat Tepe dizisinde bir ışık huzmesi şeklinde peygamber sahnesinin yer almasıyla ilgili sorulan soruya cevap verdi.

İşte Hatipoğlu'nun "Peygamber efendimizin bir ışık huzmesi şeklinde gösterilmesi doğru mudur?" sorusuna yanıtı;

"Çok şık olmadığının kanaatindeyim. Mesela Çağrı filmi yayınladığında, hazırlandığında El Ezher Üniversitesi'ne sahabenin resmedilmesi ne kadar doğrudur diye sorduklarına, El Ezher bu konuda fetva vermedi. Bu nedenle dikkat ederseniz 4 Halifeyi göstermediler. Sadece Hz. Hamza'yı gösterdiler. Seyrettik hepimiz. Doğrusu o bile içimize sinmedi. Ama niye içimize sinmedi? Çünkü Hz. Hamza ne zaman aklımıza gelse, onu oynayan Anthony Quinn gelir aklımıza. Hiç kimse Hz Hamza gibi olamaz. Hz Hamza muhteşem bir insandır. Mesela Peygamberler tarihi ve Peygamber filmleri varıdır. Hz Yusuf yayınlandı. Açık söyleyeyim. Hepimiz seyrettik ama hiç birimizin içine sinmedi. Çünkü bir Peygamberin resmedilmesi mümkün değildir. Hiç kimse onun gibi oynayamaz. Onun gibi güzel olamaz. Hz Musa ve Hz İbrahim aleyhisselamın filmlerini çevirdi yabancılar. Hepsinde aynı endişeyi hep taşıdık. Ne Hz Peygamberin ne de diğer Peygamberlerin, özellikle 4 Halifenin resmedilmesi, oynanması ve gölge gibi görünmesi, hiç biri şık değildir. Biz bunlara dikkat etmek zorundayız."

YORUMLAR 15
  • harun raşit 10 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH AŞKINA....... ya arkadaşlar siyaset bu kadar mı kör etti gözlerinizi aynı ışık hüzmesi bu siteninde içinde yer aldığı gurubun kanalında da görülmedimi . nelere takılıp kalıyorsunuz.kanal 7 de dekolteli bir kadın çıksa bir filmde ki zaman zaman rastlıyoruz kanal7 teşhirci oldu diyebilirmiyiz. haydi hep birlikte bir dua edelim kim gerçekleri gizliyor ve bizi birmize düşürüyorsa Allah onların önünü kessin.ıslah eylesin ıslah olmayacaklarsa bildiği gibi eylesin.. AMİN. şu nefret dilinden dönelim.ıraktada insanlar adam keserken kesilenlerde kasilirken Allah diyorlar bu kadar kör olmayalım ALLAH AŞKINA.......
    Cevapla
  • OĞUZHAN 10 yıl önce Şikayet Et
    BU KADAR DA OLMAZ. YAKINDA ORTAÇAĞ AVRUPA daki gibi Cennet ten yer tahsis eder bunlar(Haşâ). Nedense rüyalar hep hükümete karşı. Yok rüyasında görmüş tweet atma olayı var. Üstelik İp adresleri incelensin. Tweetlerin aynı yerden atıldığı görülür. Özel okullarında öğrencilerin, öğretmenleri tarafından hesaplarının istendiğini bizzat biliyorum. Her zaman dediğim gibi Cemaat kalabalık gibi görünen bir azınlıktır(az kişi)!
    Cevapla
  • ekgelir1 .tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Muhammed Ali'ye. Tüm rüyaları neden hep camia görüyor? Hem de iktidara karşı olduğu dersane olaylarından sonra. Bunu kendine sordun mu hiç?
    Cevapla
  • Muhammed Ali 10 yıl önce Şikayet Et
    Resmedilmiyor ülkemizi teröristlerden koruyan bir gazinin rüyasında. ışık olarak işleniyor. Bunda abes yok.
    Cevapla
  • Ali DEMİR 10 yıl önce Şikayet Et
    kani irfan özcan kardeşim.2. Esas olan hiç bir peygamberin ve halifelerin hatta hz.hamza gibi öncü olmuş müslümanların resmedilmemesi ya da onların filmlerde gösterilmemesidir.Dünya üzerinde Hz.Peygambere kimse benzeyemez kimse onu taklit edemez kimse onun yaptıklarını yapamaz.Hz.Peygamber de bir insandı elbet.halit ergençi kanuniymiş gibi gören millet haşa peygamberimizi oynayan kişiyi de rasulullaha benzetir.sen ben belki benzetmeyiz ama bu zalim medya ne yapar ne eder onu başarır.S.A
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi