YSK'nın çifte standardı Erkan Tan'ı çılgına çevirdi

Beyaz TV programcısı Erkan Tan, Beyaz TV'ye 13 gün yayın durdurma cezası veren YSK'nın aynı ihlali yapan başka bir kanala sadece 2 gün ceza vermesine ateş püskürdü.

GİRİŞ 17.03.2014 12:01 GÜNCELLEME 17.03.2014 12:01

Beyaz TV ekranlarında her sabah gündemin önemli gelişmelerini izleyicilere aktaran Erkan Tan, 7 günlük aranın ardından hasret giderdi.

Erkan Tan, Beyaz TV ekranlarında sunduğu 'Erkan Tan Vakti' programında, gazeteleri okurken seçim anketlerini de izleyicileriyle paylaştığı için 13 gün yayın durdurma cezası almıştı.

Yasa gereği televizyonlar, RTÜK'ün verdiği her cezaya itiraz edebiliyor ama YSK'nın kararlarına itiraz edilmiyor. YSK'nın kararlarına itiraz yapılacak tek yer var, yine YSK.

7 günlük aranın ardından izleyicilerin karşısında çıkan Erkan Tan, YSK'nın aynı ihlalden sadece Beyaz TV'ye yayın durdurma cezası vermesine, diğer kanalları ise es geçmesine sert tepki gösterdi.

Erkan Tan, "Biz kurul ihlali yapmayız demeyiz. Başka kanallar da yapmışlar. Aynı kuralı ihlal etmişiz ama YSK bize toplam 13 gün yayın durdurma cezası ama diğer kanallara 1-2 gün vermiş. Ey YSK, Erkan Tan Allah'tan başkasından korkmaz. Bunu gönül defterime yazdım siz vicdanınıza yazdınız mı? Aynı kuralı ihlal edene 1-2 gün bize 13 gün ceza veriyorsun" dedi.

YSK'nın eleştirilemez bir kurum olmadığının altını çizen Erkan Tan, "Bir karar verdin ama haksızlık ve adaletsizlik yaptın. Olmadı YSK" diyerek tepkisini dile getirdi.

Programı mail yağmuruna tutan izleyiciler de Erkan Tan'a büyük destek verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü