Ciner Grubu'ndan Show'la ilgili iddialara cevap

Bazı gazete ve internet sitelerinde Show TV'nin işadamı Ethem Sancak'a satıldığı iddia edilmişti. Ciner Grubu bu haberler nedeniyle bir açıklama yayınladı.

Ciner Grubu'ndan Show'la ilgili iddialara cevap
Ciner Grubu'ndan Show'la ilgili iddialara cevap
GİRİŞ 08.04.2014 09:40 GÜNCELLEME 08.04.2014 09:40

İşte Ciner Grubu Hukuk Müşavirliği tarafından yapılan o açıklama:

Asılsız Show TV haberlerine açıklama

Son günlerde bazı gazetelerde ve sosyal medya ortamlarında, Show Tv'nin satışına ilişkin asılsız ve maksatlı çeşitli spekülasyonlar yapılması sebebiyle, kamuoyunu bilgilendirmek açısından aşağıdaki gerçeklerin açıklanmasına gerek duyulmuştur.

1. Ciner Grubu, Show Tv'nin sahibi olan AKS A.Ş'nin yüzde yüz hissesini temsil eden tüm hissedarlarından (Türk Medya, Turkcell, Doğan Grubu...) TMSF'nin onay ve gözetimi altında ve ayrı ayrı gerçekleştirdiği ÖZEL HUKUK SÖZLEŞMELERİ ile devralma işlemini gerçekleştirmiş; gerek satıcılara ve gerek TMSF'ye karşı söz konusu sözleşmelerden kaynaklanan tüm edim ve ödemeleri eksiksiz yerine getirmiş olduğundan TMSF ile ibralaşılmıştır.

Böylece, söz konusu devir işlemleri TMSF'nin 16 Eylül 2013 tarihli açıklamasında da belirtildiği üzere, gerek TMSF ve gerekse satıcı ve alıcılar açısından hukuki, fiili ve teknik olarak tümüyle sonuçlanmıştır.

2. Gerçekler böyle olduğu ve bu gerçekler TMSF'nin 16 Eylül 2013 ve 23 Eylül 2013 tarihli açıklamalarında kamuoyuna bildirilmiş olduğu halde, maksatlı ve kötü niyetli kişiler tarafından gerçekleştirilmek istenen spekülasyonların, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde hiç bir dayanağının bulunmadığını, doğru bilgilendirmeyi teminen kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

Gerçeklere rağmen yalan haberlerle şirketin ticari itibarını zedeleme girişiminde bulunanlar hakkında yargı mercileri nezdinde hukuki ve cezai süreçler başlatılacaktır.

Medyaradar

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!