Kezban Hatemi AYM'ye köpürdü

Anayasa Mahkemesi'nin anayasal suç işlediğini öne süren Hatemi, "Burası muz cumhuriyeti ya da dingonun ahırı değil. AYM hukuku bypass etti" dedi.

Kezban Hatemi AYM'ye köpürdü
Kezban Hatemi AYM'ye köpürdü
GİRİŞ 08.04.2014 19:40 GÜNCELLEME 08.04.2014 19:40
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İşte Hatemi'nin açıklamaları:

Bugün Twitter'da "Kezban Hatemi'yi yolda gördüm, yalaka dedim" diyorlar, bunu diyecek ve sonuçlarına katlanmayacak biri anasının karnından doğmadı daha. Demek ki böyle bir hasta yapılanma var. Twitter'ın sosyologlar tarafından dikkatle ele alınması lazım. Benim anladığım kadarıyla iletişim kuramayan, sosyal hayatta kendisini gösteremeyen birçok insan maalesef burasını amacından farklı kullanmaya çalışıyor. Yüz yüzeyken veya yazışma adabıyla yapılan nasıl hukuken sonuçlarına katlanmak zorundaysa sanal alemde yapılan da yapanın yanına kar kalmamalı. AYM bu yolu açtı. Ben özgürlüklerden yana insanım. Temel hak ve özgürlükleri Tanrı'nın insanlara lütfettiği bir hak olduğuna inanan bir insanım. Ama siz bireysel özgürlük derken mağdurun özgürlüğünü ne tarafa koydunuz? Adalet elle ve dengeli tutulan teraziyle ifade edilir. Terazinin kefesini şaşmayacaksın.

"ÇAMUR AT İZİ KALSIN' MANTIĞI İŞLİYOR"

AYM tıpkı başörtüsü meselesinde olduğu gibi "Anayasaya aykırılık görmüyorum ancak bu kıyafeti çağdaş bulmuyorum" diyen zihniyetle şu anda aynı zihniyette. Bu zihniyet bizi bilinmez bir mecraya götürür ve kontrol edilemez bir güç ve hegemonya kurmuş olur. AYM bypass yapıyor, buna hakkı yok. Sayın Başkan diyor ki; "90. Maddede usulüne uygun yürürlüğe giren sözleşmeler için Anayasa'ya aykırılık ileri sürülmez." Hangi sözleşme? Twitter ile benim sözleşmem yok bir, hükümet onu sözleşme yapmaya razı ediyor. Tamamen balıklamasına dalınmış, bir sanal alem burası. Yapanın yanına kar kalan, 'Çamur at izi kalsın' mantığıyla, düzeltilene kadar hesap silinip başka adlara geçilen, takibi zor bir uluslararası ticari şirkete karşı sen hukukunu çiğnetiyorsun. Ne yaparak? Kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmadan, olağan yargı yolları tüketilmeden. Bu ciddi hukukun bypass edilmesidir. Bakın Youtube'un avukatları başvurmaya başlıyor şimdi. Burası muz cumhuriyeti değil, dingonun ahırı da değil. AYM de bu anayasaya bağlı. Bence anayasal suç işledi.

YORUMLAR 6
  • K..MURAT 9 yıl önce Şikayet Et
    asıl. yasaklanırken muz cumhuriyeti kuralına göre yasaklandı...aym büyük bir imaj ve hukuk dersi verdi. hatemi hanım
    Cevapla
  • Ahmet Naci Akıncı 9 yıl önce Şikayet Et
    ihanet. Ben bir ülkenin muhalefetinin önde gelen hocasının ve en tepe yargı organının böyle hukuksuzluklara kalkışıp vatanına ihanet etmesini anlayamıyorum. ya anayasa mahkemeside chp cemaat arka bahçesi mi eğer öyleyse neye kime nasıl güveneceğiz. Bir özel şirketi ülkesine tercih eden zihniyet yetki aşımı yetki gaspı ne derseniz deyin adına düpedüz vatan hayinidir. telafisi mümkün olmayan zarar diyor haşim efendi. bir özel şirketin ülke kanununa uymaması hükümetine meydan okuması sözde özgürlük anşlayışınıza ezdirilip görmezden nasıl gelinir. İnsanların hayatının karartılması memleketin aşırı zarara uğratılması haşime göre telafi edilebilir ancak kapatılması edilemez öylemi. Birde ysk kararı kesindir. Soruyorlar efendim size bu konuda talep gelirse naparsınız. sözde hkukçu gene hukuk dışına çıkarak önümüze gelirse kara veririrz diyor. ulan bağımsızlığını ilan etmiş bir devlet var devletimize karşı demektir bu. desene haşim ysk kararı kesindir bize gelmesi bir şeyi değiştirmez hukuki olarak
    Cevapla
  • hakan asil 9 yıl önce Şikayet Et
    iskender melekli Komikmisin arkadaşım. HAtemi ailesi Türkiyenin en iyi hukukçuları sayılabilirler. Gayet yerinde söylemiş. AYM kararları neden eleştirilemesin. Sn. Kılıç a özellikle Ak Parti tabanının sempatisi var evet. Ama Yeni anayasa yapılamaması konusundaki çıkışından sonra özellikle Mehmet ALi SAHİN in gereksiz konuşmaları neticesinde bir anda Ergenekon vs davalardan yargılanan kişilerin bireysel başvuruları ile hepsi dışarı çıktı(özellikle Haberal) . Yani sanki AYM üyeleri alınganlık yapıyorlar. Twitter vs bizim kurallarımızı uygulamayacaksa defolsun gitsinler. Bu gün twitter popüler yarın mıwitter olur.
    Cevapla
  • İskender Melekli 9 yıl önce Şikayet Et
    BU HATEMİ HUKUK BİLMİYOR.... Bilse AYM hakkında böyle konuşmazdı.
    Cevapla
  • ibrahim 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın hatemi size katılıyorum bu yaşımda benim hukuktan anladığım. türkiyede hukuk değil guguk genel anlamda gecerli .demokrasi bizim gibi ülkelere mahsuz avrupanın bize dayatması yani bireyin sözde devlet güvencesinde olan temel hak ve hürriyetlerinin birileri tarafından hukuk ve kanunlar yoluyla tecavüze uğramasıdır.laiklik ise insanın en temel yaşama haklarını sözde bazı kurallara dayandırarak şekil vermektir nedense insani haklara saldıranlar katledenler zorbalar çapulcular ve sebataylar hep bunların arakasına sığınırlar bu milletin yarısıda malesef kördür görmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"