Altaylı'dan konuk ateistlere zor soru! / İZLE

Yeni kurulan Ateizm Derneği'ni temsilen Kurucu Başkan Tolga İnci ve Kurucu Üye Selin Özkohen, Fatih Altaylı'nın programına konuk oldu. İnci ve Özkohen programın ortalarında Altaylı'nın bir sorusu karşısında oldukça zor anlar yaşadı.

GİRİŞ 23.04.2014 02:07 GÜNCELLEME 23.04.2014 11:35
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

ALTAYLI'YA ''MUHAFAZKARLAŞMA'' TEPKİSİ

Fatih Altaylı'nın, programın başında "Muhafazakarlaşan ve herkesin inançlarını yarıştırdığı Türkiye'de uzun zaman sonra farklı bir ses çıktı" şeklindeki cümlesi sosyal medyada yadırgandı.

''HANİ MUHAFAZAKARLAŞMA VARDI?''

Öte yandan, sosyal medyada programla ilgili "Hani muhafazakarlaşıyorduk, yaşam tarzına müdahale ediliyordu, bizzat devletten izin alınarak ateizm derneği kurulmuş" şeklinde yorumlar yapıldı.

ALTAYLI: YUSUFUN DA ETKİSİYLE İMANA GELİR MİSİNİZ 

Ancak programın en ilginç anlarından biri Altaylı'nın iki ateist isme sorduğu soru anında yaşandı.

Altaylı, "Kimi insanlar var ki, dini ritüelleri hayat boyu yerine getirmeyip, ömrünün sonunda 'ya acaba öbür tarafta da bir şey varsa, orada da bir problem çıkmasın' diyerek ömrünün sonunda biraz yusufun da etkisiyle inancı artıyor. Bu korkunun sizlerde tezahür etmeyeceğini söyleyebilir misiniz ileri dönemlerde. Veya edenler olabilir mi? Derneğinizden istifa edenler olabilir mi ileriki yıllarda" dedi.

SELİN ÖZKOHEN: YİNE DE BÜYÜK KONUŞMAMAK LAZIM 

Bu sorunun ardından iki ateist de önce kahkaha attılar, ardından Tolga İnci öksürük krizine tutuldu. Soruyu Selin Özkohen cevapladı:

"Şöyle açıklayabilirim. Birçok kişi zaten hayatı boyunca kesin bir cevaba varamadan hayatını geçiriyor."

"Ben öyle olan bir ateist görmedim ama ateistlerde bu durum görülebilir. İmkansız değildir, zaten büyük konuşmamak lazım. Herkesin fikri değişebilir ama bende olacağını düşünmüyorum açıkçası."

YORUMLAR 42
  • ekgelir1 .tk 9 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl şiştiler :). Zorla gülüyorlar. :) Ateistliğin mantığa dayanan hiçbir şeyi yok.
    Cevapla
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    özkohen mi dediniz soyadını... kohenlerin özü yani..elbet ateist olacak..böyle bir ateist yetişen hanim, yaşlılığında hastalanıp acı ile kıvranma nöbetlerinde, aileden,belki şifa olur diyerek ALLAH, BESMELE, MUHAMMED DE diyorlar. kadıncağızın cevabı çok manidar, UĞRAŞIYORUM AMA DİLİM DÖNMÜYOR oluyor.bu iş böyle işte,bizden sandığımız bir yazarımız da, necip fazılın anlattığına göre, son gunlerinde KENDİMİ TABİATA ADAYACAĞIM demiş.öldüğünde necip fazıl, sevdiği bu zatı murat ederek.ALLAH HER MÜMİNE RAHMET EDER dediğini yazmıştı.bunun yanında hasta yatağında birden uyanarak, beni kaldırın diyen yaşlı mümine teyze,doğrultulduğunda ileri bakarak, NİYE ZAHMET ETTİNİZ YA RESULULLAH diyerek ruhunu teslim etmişti.ateistlerden çok ,islam kin ve nefreti ile yaşayanlardan biri de MEDYA DA ALLAH DEMEYİ YASAKLAMIŞ AMA, SON AYLARINDA HASTALIK ACISINDAN KAFASINI DUVARLARA VURA VURA VE ALLAH, ALLAH DİYE DİYE ÖLMÜŞTÜ.hadi bakalım.
    Cevapla
  • çetin kılıç 9 yıl önce Şikayet Et
    bir hatıra. hapiste bir ataiste aylarca bir şeyler anlatmaya çalışmış ne yazıkki ikna edememiş tahliye olurken bir şey sorucam -biz batan sandal,sel,deprem vs gibi ölümle burun buruna kaldığımızda Allah'a yalvarır O'ndan medet umarız siz böyle bir zamanda kime sığınırsınız? deyince ataist şaşırıp kalıyor cevep veremiyor nihayetinde tahliye olduğunda dindar arkadaşı bulup -o soru benim yıllaca beynimi yedi dinimi öğrenmek Allah'ı bilmek ve tanımak istiyorum deyip yardım istemiştir
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    ateistlik bir oyundur. bul karayi al parayi misali salvatore türünden yapilan oyun gibi. yani ALDATMACA.
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    tarkan semerci yorumcuya katiliyorum. bunlar ateist degil. bunlarin bir misyonu var. sadece bu misyondan ötürü ateist olamazlar. bunlarin eskimis bayat ama artik pek tutmayan bir toplum mühendisligi vardi. oda Türkiyedeki müslümanlari "mutluluk" ve "sevgi" ile kandirmakti. bu tutumayinca birkac yildir ülkemizde ateistligi devsirmeye calisiyorlar. tek amaclari var oda Türkiynein müslüman milletini dininden uzaklastirmak. belki bazi müslümanlar bunlara inanarak kanabilir ama bunlarin ta kendileride iclerinden KISKIS gülerek kendi dinlerine devam etmis olmalari kandirilanlarina bakis acisindan nasil haince ve sinsice bir plan oldugunu bilmeliler. bunlar sionistlerin tam KRALI. Almanyada cok basardiklarini görüyoruz. kendisini ateist olarak nitlendiren cok alman ile konustum. ama onlari biraz dürtekleyince bazi konularda itiraf etmeye basliyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş!.."
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi