"Başbakan'ın açıklamasını duyduğumda inanamadım"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ermenilere taziyesi Halil Berktay'ı ağlattı.

GİRİŞ 25.04.2014 08:00 GÜNCELLEME 25.04.2014 10:14
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Prof. Dr. Halil Berktay, katıldığı bir televizyon programında Başbakan Erdoğan'ın 1915 olaylarıyla ilgili mesajlarını değerlendirirken duygu dolu anlar yaşadı.

BAŞBAKAN'IN TAZİYESİ, HALİL BERKTAY'I DUYGULANDIRDI

1915'te yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamalar sonrası sert eleştirilere maruz kalan tarihçi Halil Berktay yaptığı açıklamada, "Başbakan'ın açıklamasını duyduğumda inanamadım, şapkam uçtu" dedi. Berktay, "Hrant bunun için öldürüldü. Bana olan saldırılar önemli değil. Burada hakikaten 20 yıla yakın, 15 yıllık mücadeleyle kazanılmış büyük bir demokratik açılım var. Mutluyum" dedi.

YORUMLAR 13
  • kadir yıldırım 9 yıl önce Şikayet Et
    şevket özsoy. alkolü bırak, sana iyi gelmiyor..
    Cevapla
  • Niyazi ÇOBAN 9 yıl önce Şikayet Et
    BÜYÜKLÜK HEP BİZDE KALIYOR.. Evet büyüklük bir kere da ha bu necip milletin asaletinin ürünü olarak tarihteki yerini aldı. Ama asıl konu karşındaki ufaklıkların bu büyüklüğü anlayıp anlamadıklarında. Evet ,hep biz ilk adımı atan oluyoruz, ya diğer taraf. Yılların kin ve garez ikliminde büyüyenler bunu anlayabilecekler mi? Bu ilk adıma saygı duyup barış elini uzatabilecekler mi? Yoksa o barış ve iyi niyet eli bir defa daha havada mı kalacak? Uzatılan eli sıkı kavramak ve bırakmamak hem ülke içinde yaşayan azınlıkların hem Ermenistan'ın ve hem de bölgenin huzuruna katkı sağlayacak ve yılların birikimi tarih sayfalarında yerini alacaktır. Barışa uzanan her el kutsaldır. Kazanan insanlık olacaktır. Bunun adımını Türkiye'nin atması ayrı bir önem ve önceliktir. Yıllardır "barbar" kimliği yakıştırılmaya çalışılan Türkiye Devletinin, dünya barışına olan katkısı, bir kere daha "bilenler için" dünya milletlerinin takdirini kazanmaya yetecektir. Ama anlayabilene..
    Cevapla
  • Şevket Özsoy 9 yıl önce Şikayet Et
    DÖRT "T" FORMÜLÜ. Adamlar hedeflerine adım adım yaklaşıyor. Ermenilerin meşhur dört "T" formülünden bahsediyorum:1.Terör 2.Tanınma 3.Tazminat 4.Toprak ASALA bitti, PKK ile kolkola... Bizim de yeni geliştirilmiş iki "T" formülümüz gündemde herhalde bu günlerde;1.Taziye 2. Taviz
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Başbakanın yaptığı erdemlikdir...ama Ermeni çetelerinin yaptığı katliamlardan kim özür dileyecek!!!!!!!....... ....Hamile kadınların karınlarını keserek Bebelerin kafasını kesip köy meydanlarında gezdiren kimlerdi!?......Bunları biz unutmadık!!!!!....Ermeniler en vahşi ,canavar topluluklardır!!!!!!
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    elmalarla armutları karıştırmayalım. Efendim kırım türkleri... uygur türkleri.. zannediyormusunuz ki hükümet bunlarla ilgilenmiyor? her olayın yeri ve zamanı ayrıdır.. önemli olan senin dik ve tutarlı duruşun,davranışın...uygur türklerine en çok yardım yapan yine bu hükümettir. ıraktaki Türkmenlere,suriyedeki türkmenlerede... ayrıca ayrım yapmadan tüm muhtaçlara,ezilmişlere yardım elini uzatan yine bu hükümettir..tutarlıdır ve oyunu kuralına göre oynamaktadır,ne yaptığını,yapacağını bilen,düşünen adımını ona göre atan bir hükümettir!geleceği planlayan hükümettir.. laf olsun diye muhalefet olunmaz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor