TRT'den Reis-i Cumhur belgeseller dizisi

Türkiye Cumhuriyeti'nin, 11 cumhurbaşkanı üzerinden demokrasi serüveninin anlatıldığı "Reis-i Cumhur" belgeselleri TRT 1 ekranlarında.

TRT'den Reis-i Cumhur belgeseller dizisi
TRT'den Reis-i Cumhur belgeseller dizisi
GİRİŞ 15.07.2014 14:58 GÜNCELLEME 15.07.2014 14:58

Seyit Özcan Giden'in yapımcılığını üstlendiği "Reis-i Cumhur", cumhuriyetin ilanıyla sistemin en tepesindeki makam olan cumhurbaşkanlığının yakın tarihini ekranlara taşıyor.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, 11 cumhurbaşkanı ile demokrasi serüveninin her gün 25'er dakikalık 11 bölümle seyirciyle buluşturulacağı Reis-i Cumhur belgesel dizisinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün konu edildiği ilk bölüm dün akşam TRT 1 ekranlarında yayınlandı. Sosyal medyada büyük ilgi gören belgesel, yayın saatinde, twitter'da dünya gündeminde ilk sıralarda yer aldı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün tek aday olarak girdiği ilk cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin anlatıldığı belgeselin ilk bölümünde, yakın tarihin bilinmeyen gerçekleri, tartışmaya cesaret edilemeyen siyasi tabular ve demokrasinin gelişiminde cumhurbaşkanlığının rolü de işlendi.

Her biri yaklaşık 25 dakika süren, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde cumhurbaşkanlığı makamının demokrasideki rolü, aktörleri, seçimleri ve tartışmalarının konu edildiği belgeseller TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya devam edecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!