RTÜK'ten Acun'un programına rekor ceza

Acun Ilıcalı'nın hazırladığı, Türkiye’nin en iyi çocuk şarkıcısının seçildiği O Ses Çocuklar yarışmasına RTÜK ceza verdi.

RTÜK'ten Acun'un programına rekor ceza
RTÜK'ten Acun'un programına rekor ceza
GİRİŞ 19.07.2014 07:38 GÜNCELLEME 19.07.2014 07:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Star TV’de yayınlanan yarışmaya verilen cezanın miktarı ise yarım milyondan fazla; 600 bin TL olarak gerçekleşti. 

"GEÇİCİ ŞÖHRET RUH SAĞLIKLARINI BOZABİLİR"

Programla ilgili rapor hazırlanan uzman raporunda şu sözlere yer verildi:

“Jüride bulunan üç ünlü şarkıcının karşısında seyirlik bir ürün ortaya çıkaran, hemen hepsi oyun çağındaki çocuklar, tatil döneminde dinlenmek yerine ailelerinden, arkadaşlarından ayrı yaş ve psikolojilerine uzak bir atmosfer içinde hafta sonu yapılacak eleme için hazırlanmaktadırlar. Aileleri tarafından desteklenerek yarışmaya getirilen çocukların fazla emek harcamadan alkış ve övgülerle geçici şöhret sahibi olduklarında tüm dengeleri bozulabilir ve ilerleyen zamanlarda bu şöhreti kaybetmeleri halinde çeşitli sorunlar yaşama riski oluşabilir.”

Çocukların okul çağında olduklarının hatırlatıldığı raporda, “Çocuklar sadece sesleriyle değil, sahne hâkimiyeti ve sergiledikleri şovlarla kendilerini ifade etmeye çalışmakta, elemeyi kazananlar sevinmek, kaybedenler ise üzgün bir şekilde dışarıda bekleyen ailelerinin yanına dönmektedir.” denildi.

YORUMLAR 3
  • Münir Koca 9 yıl önce Şikayet Et
    az bile vermişler. sonuçta insanın sağlığından bahsediyoruz
    Cevapla
  • ahmet guven 9 yıl önce Şikayet Et
    insanat bahçeleri ... ben televizyondaki bu tip yarışmaları içinde insanların ve duygularının sergilendiği, pazarlandığı hayvanat bahçelerine benzetiyorum, bu tip yarışmaların topluma verdiği zararları anlamak ve insanların bilinçlenmesi için daha uzun yıllara ihtiyaç var bir 15-20 sene daha dünya çapında sürer bu furya ..
    Cevapla
  • Güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    TESAD ÜF . Birileri fransa daki dünya kupasını anlatacak sıradan Spikerken birden Para ve şöhret buluyorsa dünyayı yönetenler el vermiş olabilirmi,tabi onların şartlarına uyup bulunduğu toplum daki gençliğin akıllarını uyuşturan ,dikkatini ve düşünme yeteneklerine hükmeden ulusalcılık ve milliyetçilik,hatta inançlarını dejenere edecek programlar yapıp tırılmış olabilirlermi sizce tesadüfün iğne deliğimi piyonu olabilirmi.mesela ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!