Kübra Yiğitbaşı'dan Başbakan'a başörtüsü teşekkürü

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Kübra Güran Yiğit, Başbakan Erdoğan'a başörtüsü özgürlüğü için teşekkür etti.

GİRİŞ 09.08.2014 00:10 GÜNCELLEME 10.08.2014 15:59
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Başbakan Erdoğan Kanal 7 ekranlarında "Kadınlar Erdoğan'a Soruyor" programında çeşitli meslek gruplarından kadınların sorularını yanıtladı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç Kübra Güran Yiğit öğrencilik hayatında başörtüsüyle okula gidemediğini anlattı.

İşte o sözler:

"Üniversitede hocam bana Suskunluk sarmalını sormuştu. Bunu doktoramda yaşadım. Birey çevresinden destek alamıyorsa dışlanmış oluyor. Üniversitede öğrenciyken başörtülü olmamı saklamıştım. Şimdi aynı üniversitede başörtümle akedemisyenim. Size çok teşekkür ediyorum."

- Medya sizce nasıl olmalı?

Toplumu mahalle baskısından kurtarmamız lazım. Özgür medya diyenler baskıcı bir medya oluşturma peşinde. Tarafsız bağımsız güzel. Doğru haberclik yok. Köşe yazarlarında var mı yok. Yalanın bini bir para. Ailemle ilgili şahsımla ilgili bunları yaşadım.  Kendi şahıslarıyla ilgili yapılsa nasıl çılgına döner. Dünya medyası da böyle. Yeni medya doğru olmalı, dürüst olmalı.  Bir profesör 25 yaşındaki iki genci alıyor bunlarla mı Meclis'i dolduracaksın diyor.  Sosyal medya aile mahremiyetimizi duman ediyor. Bir de dinlemeler, gözetlemeler buna ekleniyor.

Sosyal medya önemli bir mecradır. Bıçak katilin elinde silahtır, doktorun elindeyse hayat kurtarır." dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • adil dereci 9 yıl önce Şikayet Et
    Kendiliğinden görünen kısımlar. Kuran-ı Kerim 'in Nur süresi 31. ve Ahzab süresi 59. âyetlerinde , müslüman kadınların yabancı erkekler karşısında ve sokağa çıktıkları zaman "kendiliğinden görünen kısımlar" dışında bütün vücutlarını kapatmaları istenmektedir . İslâm âlimleri, "kendiliğinden görünen kısımlar" dan kadınların nerelerinin kastedildiği üzerinde değişik görüşler ortaya koymuşlardır. Bu konuda Hicab adlı eserinde Mevdudi şunları söylemektedir: "Kadın bizzat düşünür, hesabını yapar, elini mi açacağını, yüzünü mü göstereceğini tespit eder. Nerede hangisi uygunsa onu yapar. Hatta öyle durumlar ve yerler olur ki, elini bile göstermemesi gerekir... Bir kadın, durumuna göre, bazen evinden dışarı çıkmak mecburiyetinde kalabilir. Çalışması gerekebilir. O zaman, elbette ki hem ellerini hem de yüzünü açacaktır. Çünkü böyle hallerde yüzün ve ellerin açılması kesin bir zorunluluk belirtir. Fakat söz konusu şartların dışında kalan kadınlar, sırf zevk olsun diye şüphesiz bu şekilde hareket edemezler."
    Cevapla
  • ENES MİRZA 9 yıl önce Şikayet Et
    ALPER BEY!!!Güzel Kardeşim... Hakkı bulduktan sonra ehak için ihtilaf çıkarma. Hak : doğru .. E hak: doğruda uç nokta. en doğru..Ey talib-i hakikat! Madem hakta ittifak, ehakta ihtilâftır. Bazan hak, ehaktan ehaktır. Hem de olur hasen(güzel), ahsenden(daha güzelden) ahsendir(güzeldir).. işin farz ve sünnet kısmı ayrıdır. farz ve sünnette daha takvayı gözetmek ayrıdır. Sen aile hayatında ve kendi nefsinde ehak kı arayabilirsinsin fakat umumdan bunu isteyemezsin. istersen fitneye sebep olursun.. istediğin kişi de e hakkı uygulamak zorundada değildir. uygulaması farz da değildir zaten.fitne zamanında ise zaten ehak aranmaz. fitne zamanında hak terkedilmiştir. geyretin yetiyorsa hakkın tesisine uğraşmalısın. Hakkın terkedildiği ortamda ehakkı kendi nefsine ve ailene tatbik edersin fakat başkasından ehakkı isteyemezsin . istersen sen fitneye sebep olursun canım kardeşim.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    ,Osmanlı Evladı Recep Tayyip Erdoğan,Biz Toprakları Değil Gönülleri Fethetmeye Gidiyoruz, Fatih Sultan Mehmet han,. Osmanlı tarihini okumalıyız,ki Medeniyeti hoşgörüyü özgürlüğü görmeliyiz Şair,in dedği gibi Bir zɑmɑnlɑr biz de millet, hem nɑsıl milletmişiz. Gelmişiz dünyɑyɑ milliyet nedir öğretmişiz. Mehmet Akif Ersoy,
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 9 yıl önce Şikayet Et
    Kurandan bi haber olursan. kendi kendine fitnenin kaynağı olursun . peçe kara çarşaf herkes kendi inandığı gibi yaşıyor. seninki de tam bi cahillik örneği alper
    Cevapla
  • alper hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu Bayanın Sadece Başörtü Örtmesi Yetmez.. Bu bayanın sadece başörtü örtmesi yetmez. Bu bayan örtünürken yüzünü peçeyle kapatması gerekiyor. Bu bayan yüzünü peçeyle örterken gözlerini de örtmesi gerekir. Bu bayan örtünürken tek gözünün dahi görünmemesi gerekir. Hanefi ve Maliki mezhebine göre bir kadın örtünürken yüzünü ve ellerini açabilir ancak Hanefi ve Maliki mezhebine göre eğer müslüman kadının yaşadığı ülkede fitne varsa müslüman kadınlar yüzlerini de tamamen peçeyle yada benzeri bir örtüyle örtmeleri gerekir. Türkiye de şu an fitne vardır. Türkiye de fitne olduğu için Türkiye de bütün müslüman bayanlar yüzlerini peçeyle tamamen örtmeleri gerekir. Gerçek islami örtüde müslüman bir bayan yüzünü de tamamen örter. Selam ve Dua ile.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! CANLI
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor