AA'nın muhabirine ABD'de işkenceli gözaltı

AA'nın muhabiri Bilgin Şaşmaz Ferguson'da ABD polisi tarafından darp edilerek gözaltına alındı.

AA'nın muhabirine ABD'de işkenceli gözaltı
AA'nın muhabirine ABD'de işkenceli gözaltı
GİRİŞ 20.08.2014 16:37 GÜNCELLEME 20.08.2014 17:31
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

ABD'de silahsız siyahi Michael Brown'ın (18) polis tarafından öldürülmesi sonrası olayların patlak verdiği St. Louis kentinin Ferguson mahallesi yakınlarında göstericilerle polisin çatışmasını görüntüleyen AA muhabiri Bilgin Şaşmaz, polisin sert müdahalesine maruz kaldı.

Şaşmaz polis tarafından önce "ölüm"le tehdit edildi. Polisler kısa süre sonra, haber takibinde ısrar eden Şaşmaz'ın üzerine çullanarak, yere yatırdı. Yüzüne ve sırtına bastırılan Şaşmaz'a plastik kelepçe takıldı. Şaşmaz, 5 saat süreyle hücrede tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

Şaşmaz, Ferguson mahallesi yakınlarındaki Florissant Caddesi üzerinde akşam saatlerinde göstericilerin polisle çatışmasını takip ettiği esnada, protestoculardan birinin üzerine plastik mermi sıkmaya hazırlanan bir polisin yakınında çekim yapmaya başladı.

Ancak polis, AA muhabiri Şaşmaz'ı, "Bir daha benim üzerime flaş doğrultursan seni öldürürüm" sözleriyle tehdit etti.

Şaşmaz, polislerin ve çevredeki göstericilerin koşuşturmacaları sürerken görevini yapmaya devam etti.

Bir süre sonra göstericilerin içinden polise bir şişe atılması üzerine her iki taraf da hareketlendi. Çatışma sırasında göstericilerle polis arasında kalan ve çekim yapmayı sürdüren Şaşmaz'a bir polis memuru öfkeyle "Sana geri çıkmanı söylemedim mi?" şeklinde bağırdı.

Hemen ardından yakınındaki bir polis tarafından tutularak yere savrulan Şaşmaz, sonrasını şu sözlerle anlattı:

"Polis beni tutup yere savurdu. Elimdeki profesyonel fotoğraf makinesinden ve giyimimden gazeteci olduğum zaten belliydi. Gazeteci olduğumu anlamaları için var gücümle 'Basın, basın' diye bağırdım. Ama polis anında etrafımı sardı. Dizlerimin üzerine çökerttiler. Direnmedim. Ellerimi arkamda birleştirdim. Ama sert müdahale ettikleri için dizimi yere vurdum, hafif kanama oldu.

Fotoğraf makinemi elimden almak için hamle ettiler. Ben de sıkıca tuttum. Bir polis ellerime plastik kelepçe taktı. İki üçü de üzerime çullandı. Yere yatırdılar. Yüzüme ve sırtıma bastırdılar. Suratımı yerde tuttular. Hızlıca yerden kaldırdılar. Bu arada makinem hasar gördü, çantamdaki tele objektif fırladı ve düştü. Plastik kelepçe bileklerimi zedeledi. Beni gözaltına aldıklarını göstericileri götürdükleri bir araca koydular. Küçük bir araçta 1 buçuk saat kaldık."

Polis tarafından, Ferguson'da özel olarak kurulan gözaltı merkezine, ardından da karakola götürülen Şaşmaz, aramadan geçirildi. Bir hemşire tarafından hakkında rapor düzenlenen Şaşmaz, daha sonra hücreye konuldu.

Şaşmaz, hücrede 5 saat tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

YORUMLAR 9
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    eger ders almazsak. ders 1 gelenlere hos geldin nerdencekim yapmak istersin burdan goruntu guzel diyecegimize aynisini yapmazsak ohh olsun bize daha beterini yapsinlar diye dua ederler.Ders 2 bu adamlar bizim hakkimizda konustuklarinda agizlarina tikamak gerek sozlerini
    Cevapla
  • postacı 9 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlık Katilleri. İnsanlık katili , bebek katili abd şimdide halkıyla birliklte gazetecilere saldırmakta...
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 9 yıl önce Şikayet Et
    barbar ve yobaz ABD devleti. Dünyanın en diktatör en zorba en katil ve terörist devletidir ABD. hiçkimseye demokrasi dersi vermesin artık yemiyoruz. katil ABD nin faşist anarşist korku imparatorluğu yıkılmalıdır.
    Cevapla
  • mehmet saıkaya 9 yıl önce Şikayet Et
    ikiyüzlü adiler. bunlar kendine müslüman adiler... abd zaten korku imparatorluğu insanları zorbalıkla yöneten bir ülke dünyada da da basın özgürlüğü insan haklar diye yapmadığı zalimlik işgal kalmadı . bu olayları dünyaya ya iyi yansıtmamız gerek yaygaralar koparmamız gerek
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    KK nin dilimi tutuldu ??!. diktatör, zorba ve barbarlari görmüyormu ??! nutkumu tutuldu dilsiz seytanin ??!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi