Ceyda Karan yine halkı aşağıladı

CNN Türk ekranında "aptal" tartışması... Ceyda Karan halkı aşağılayınca tepki de gecikmedi.

GİRİŞ 21.08.2014 09:14 GÜNCELLEME 21.08.2014 11:36
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet yazarı Ceyda Karan'ın Köşk seçimleri için yaptığı analize tepki Yenişafak muhabiri Çetiner Çetin'den geldi. Karan'ın "seçmenin eline pusula verdiler" sözlerine Çetin, "seçmeni aptal yerine koymayın" diyerek karşı çıktı. "O sözler bana ait değil siz söylediniz" dese de Karan'a büyük tepki geldi. 

Karan, cumhurbaşkanı seçimlerinin normal bir seçim süreci olmadığını savunarak şu ifadeleri kullandı:

"Parlamenter bir sistemimiz varken, tartışmadan, neden olduğunu bilemediğimiz bir biçimde bir cumhurbaşkanı seçiyoruz. Çünkü iktidarın başındaki hırslı siyasetçi, ülkeyi 30 sene yönetmek istiyor. Onun için bu seçim yapıldı. Halkın eline pusulalar verildi. 'Bak sen seçiyorsun' denildi. Bu hükümet Tayyip Erdoğan hükümeti olacaktır."

Ceyda Karan bu açıklamaları CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sunduğu "Ne Oluyor" programında yaptı.  

YORUMLAR 29
  • Kadir Kılıç 9 yıl önce Şikayet Et
    KARAN denen ŞER GÜÇ HİZMETKARI GAZETECİ . Ey KARAN , Eğer biraz yakın tarihi biliyorsan bu dediğini CHP yapardı. Açık oy gizli tasnif yapılırdı. Jandarma sandığın başında CHP ye verilmiş hazır oyu vatandaşa verirdi. Vatandaş ta onu sandığa atardı. Yine de CHP sandıktan çıkmaz korkusuyla da oyları gizlice sayarlardı. Bu ülke bunları gördü.
    Cevapla
  • Mustafa Selva 9 yıl önce Şikayet Et
    HAZIMSIZLIK. Seçimi sen öyle anlarsan izleyici de seni öyle anlar.Hazımsızlık bu Ekmeleddin kazansa idi aynı yorumu yapar mıydın acaba?
    Cevapla
  • mevhibe inal 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP ve MHPnin.... eline de Çatı Aday verildi...niye sesiniz çıkamadı. CHP-MHP hangi ilke hangi projeyi sundu halka da, halk onları seçmedi?
    Cevapla
  • hüseyin 9 yıl önce Şikayet Et
    gulu gulu danscıları. Rahmetli Erbakan ifade ederdi böylelerine gulu gulu dansclıarı derdi.Ne de doğru söylermiş.
    Cevapla
  • halil soba 9 yıl önce Şikayet Et
    İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR.DEMOKRASİNİN OTURDUĞU ÜLKELERDE KATILIMA VE ALDIĞI OYA BAKILMAZ.% 50,01 ALMIŞ İSE SEÇİLMİŞİTİR,KAZANMIŞTIR,HAKETMİŞTİR.,. Demokrasinin oturduğu ve uygulANDIĞI ülkelerde % 50 kazanma şartı olan ülkelerde yok efendim katılım şu oldu,aldığı oy şu kadardır.yok efendim % 80-90 almamış % 51,7 almış diye o koltuğu haketmediğinden bahsedilmek,bahsetmekte abes olur.Eğer AKP cumhurbaşkanı seçilmek için % 90 kriteri getirse Erdoğan % 90 ile seçilse geriye kalan % 10 temsil etmiyor diye komik bahaneler bulacaktı.Sen işini bilirisn Erdoğan it ürür kervan yürür ALLAH(CC) yar ve yardımcın olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...