Bollywood'da Ezel rekabeti

Hollywood'un peşine düştüğü Türk dizisi rüzgârı beyaz perdenin Asya'daki merkezi Hindistan'a kadar ulaştı.

Bollywood'da Ezel rekabeti
Bollywood'da Ezel rekabeti
GİRİŞ 19.09.2014 09:38 GÜNCELLEME 19.09.2014 09:39

Bollywood, Ezel'i yeniden çekecek, Sahraaltı Afrika'ya giren ilk Türk dizisi olacak.Dünya sinemasının merkezi Hollywood'a uzanan Türk dizisi furyası şimdi de Asya'daki beyaz perdenin üssü Hindistan'a ulaştı.

Ülkede ilk kez bir Türk dizisi ekranlara gelmek için gün sayıyor. Bir dönem ATV'de yayınlanan Ezel dizisi, Hindistan'da gösterime giren ilk Türk yapımı olacak.

Ezel'in küresel haklarını elinde tutan İsveç merkezli Eccho Rigths, Ezel için Hintli yetkililerle görüşme yaptı. Hint medyası Ezel'in yerel versiyonunu çekmeye karar verdi. Eccho Rights'ın Genel Müdürü Fredrik af Malmborg, dizinin orijinal halinin de yayınlanması için Wizcraft adlı firmayla anlaştıklarını duyurdu.

AFRİKA'DA İLK

Ezel dizisinin Hindistan'la birlikte bir ilke daha imza attığını kaydeden Malmborg, "Sahraaltı Afrika için de anlaştık. Ezel bu bölgede yayınlanacak ilk Türk dizisi olacak. Gahna ve Tanzanya'da ekranlara gelmesi için Viasat firmasıyla görüşmelerimiz tamamlandı" dedi.

Türk dizileri halen Mısır, Tunus, Libya, Cezayir ve Fas gibi Afrika ülkelerinde gösteriliyor. Türk dizileri Gana, Tanzanya ve Hindistan'ın da eklenmesiyle dünya genelinde 78 ülkede ekranlarda olacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre, 70'in üzerinde dizi filmi dünyanın dört bir yanında yayınlanan Türkiye'nin dizi ihracatı ise 200 milyon dolara yaklaştı. 2004'te ise bu rakam sadece 10 bin dolardı.

35 DOLARDAN 200 BİNE

Resmi rakamlara göre bu dizilerin yıllık gösterim zamanı ise 12 bin saati aşıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre uluslararası pazara açıldığı ilk günlerde bölüm başına 35 ila 50 dolar fiyat biçilen Türk dizilerinin satış fiyatları bugün, 500 dolar ile 200 bin dolar arasında değişiyor.

ÜNLÜ OYUNCULAR DİZİDE BULUŞTU

ATV ekranlarında gösterilen Ezel dizisi 71 bölüm halinde yayınlanmıştı. Başrollerinde Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere gibi isimlerin yer aldığı dizi, Kıvanç Tatlıtuğ, Bade İşcil, Berrak Tüzünataç, Salih Kalyon, Haluk Bilginer gibi son dönemin ünlü isimlerini ustaları buluşturdu.

Geçen yıl vefat eden ünlü tiyatrocu ve sinema oyuncusu Tuncel Kurtiz "Ramiz Dayı" karakteriyle 60 bölümde rol almıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması