Kavakçı: Bu işte bir yanlış var

Ülke TV’de ekrana gelen Arafta Sorular’ın bu haftaki konuğu akademisyen – yazar Merve Kavakçı oldu.

GİRİŞ 29.09.2014 16:13 GÜNCELLEME 29.09.2014 16:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Merve Kavakçı 28 Şubat darbesi ile toplumun benimsediği değerlerin içinin boşaltıldığını belirterek, ‘‘Bir toplumda başını örtüp namaz kılmayan kadınlar varsa, o zaman bu işte bir yanlış vardır’’ dedi.

Esra Elönü’nün hazırlayıp sunduğu Arafta Sorular programının bu haftaki canlı yayın konuğu Merve Kavakçı oldu. Başörtüsü için verdiği mücadeleyle adından sıkça söz ettiren ve 1999'da TBMM'de and içme törenine başörtülü gelince meclisten zorla çıkartılan Kavakçı, programda 28 Şubat sürecinden bugüne başörtüsü ile ilgili yaşanan değişime vurgu yaptı. Kavakçı, 28 Şubat sürecinin yaşandı yıllarda başörtüsü denilince akla gelen düşüncelerin şu an değiştiğini söyledi. Başörtülü olup namaz kılmayan kadınların olduğuna vurgu yapan Kavakçı, 28 Şubat darbesi ile toplumun benimsediği değerlerin içinin boşaltıldığını belirtti.

‘BU İŞTE BİR YANLIŞ VAR!’

‘‘Başı örtmenin beraberinde getirdiği bir paket vardı. Başörtüsü belirli bir davranış biçimini de beraberinde getirdiği düşünülürdü’’ diyen Kavakçı, sözlerine şöyle devam etti: ‘‘Sizin davranış biçiminizle, hayatınızla alakalı ağzınızı açıp ifade etmeden, sizinle ilgili bilgi önden geliyordu. Bu bir başörtülü Müslüman kadındır, o zaman şöyledir olmalı. Ama şimdi öyle bir şey söz konusu değil. Şimdi başını örtüp namaz kılmayan kadınlar varsa bir toplumda, o zaman bu işte bir hata, bir yanlış vardır. Bunların bir kısmını 28 Şubat’ın bir sonucu olarak değerlendirebiliriz. Yani darbe bin yıl sürmedi ama birçok şeyin içi boşaltıldı. Başörtüsü değersizleşti.’’

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • kamil fethullahoglu 9 yıl önce Şikayet Et
    mesela Esra. mesela Esra Elönü. duruşu faul. resmen anti-başörtüsü propogandası yapıyor. Duruşu sempatik değil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı