Kurtlar Vadisi'nde İstiklal Marşı'na ilahi ezgisi

Kurtlar Vadisi Pusu'da Polat Alemdar (Necati Şaşmaz) ve Siyah Sancak askerleri İstiklal Marşı'nı ünlü şair İsmet Özel'in üslubuyla okudu.

GİRİŞ 14.10.2014 17:53 GÜNCELLEME 14.10.2014 18:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

11 yıldır birbirinden farklı, aksiyon dolu ve güncel konularla yayınlanan Kurtlar Vadisi'ndeki İstiklal Marşı sahnesi bir anda ilgi odağı oldu.

Kurtlar Vadisi Pusu’nun geçtiğimiz hafta yayınlanan son bölümünde Polat Alemdar, Siyah sancak askerlerine, İstiklal Marşı’nı Teleal Bedru ilahisi ezgisiyle okuttu. 

Teleal Bedru ilahisinin hikayesi: Hz. Muhammed'in, Mekke'den Medine'ye hicretinde, Medineliler sürekli Mekke yolunu gözlerler. Bir rivayete göre yüksekçe bir yerde duran bir kız çocuğu Hz. Muhammed ve kafilesini uzaktan görüp geldiklerini müjdeler. Medine halkı yola dökülüp hep bir ağızdan “Talael Bedru” ilahisi eşliğinde Hz. Muhammed'i karşılarlar.

İstiklal Marşı’nın şu anki halinin adeta insanların anlamaması için hazırlandığını iddia eden İstiklal Marşı Derneği Başkanı İsmet Özel kendi okuduğu Taleal Bedru ilahisi ezgisi tarzının daha anlaşılır olduğunu ve böyle okunması gerektiğini savunmuştu.

YORUMLAR 4
  • Ali Gürbüz 9 yıl önce Şikayet Et
    güzel olmuş. gerçekten güzel olmuş..
    Cevapla
  • mehtap dalgalı 9 yıl önce Şikayet Et
    İsmet Özel doğrusunu okuyor. eger bu bir marş ise ki marş o zaman marş gibi okunmalı askerde biz marşları nasıl okuyoruz
    Cevapla
  • ALİ ÜNLÜER 9 yıl önce Şikayet Et
    gelişmiş ve ileri uygarlık olabiliriz. buda ancak ve ancak, tarihimiz, kültürümüzü ve geçmişimizi unutmadan, yok etmeden, kimseyi üzmeden. tüm dünya ülkeleri yıkılabilir ama benim sayabildiğim japonya ve iran gibi devletler asla yıkılmazlar.Türkiyemiz ne yazıkki bu kategorideki devletler arasına girebilmiş değil. hala ufak bir osmanlıyız. osmanlıyı yıkan zihniyet, hala küçük kalsada osmanlı kalıntısı diyebileceğimiz Türkiye mizi yıkmak ve dönüştürmek için hala ellerinden geleni yapıyorlar
    Cevapla
  • ALİ ÜNLÜER 9 yıl önce Şikayet Et
    güzel. ağızlarına sağlık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi