Lost'un yönetmeni Türkiye'ye geliyor

Dünyayı kasıp kavuran 'Lost dizisinin yönetmeni Bobby Roth Türkiye’ye geliyor.

Lost'un yönetmeni Türkiye'ye geliyor
Lost'un yönetmeni Türkiye'ye geliyor
GİRİŞ 15.10.2014 13:30 GÜNCELLEME 15.10.2014 13:30

İstanbul’da bir toplantıya katılacak olan Roth, Türk dizilerinin Avrupa’ya açılması için sektörün ünlü isimlerine ipuçları verecek.

BATI ÜLKELERİNİN İZLEYİCİ PROFİLİ HAKKINDA BİLGİ VERECEK

Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan yoğun talep gören Muhteşem Yüzyıl, Gümüş, Ezel, Kurtlar Vadisi, Asmalı Konak, Binbir Gece gibi diziler artık Avrupa’ya açılacak. Türk dizi ve filmlerinin yurtdışında bilinirliğini artırmak için harekete geçen Ekonomi Bakanlığı, 25 Aralık’ta Amerika’nın ünlü Lost ve Prison Break dizilerin yönetmeni Bobby Roth’un katılımıyla bir toplantı düzenleyecek. Roth toplantıda, Amerikan film ve dizileri ile Batı ülkelerinin izleyici profili konularında bilgi verecek.

'TÜRKİYE BU ZENGİNLİĞİNİ BATI'DA DA DEĞERLENDİRMELİ'

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk dizilerinin ülkemizi dünyaya tanıtmak için çok büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Ekonomik anlamda egemen bir ülke olmak için tüketim alışkanlıklarını belirlemek gerektiğini söyleyen Bakan Zeybekci, “Bunun için en önemli enstrüman film, diziler ve kendi starlarımız. Türkiye bu alandaki zenginliğini Batı’da da değerlendirmeli. Bu hedef için eylem planımız hazır ve harekete geçiyoruz” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir