Seloni: Kanal 7'de kimse bana karışmadı

Kanal 7 Ana Haber spikeri Hülya Seloni, İş hayatı ve ailesi hakkında Milliyet Gazetesi'nin TV ekinden Burçin Şimşek ile söyleşi yaptı.

Seloni: Kanal 7'de kimse bana karışmadı
Seloni: Kanal 7'de kimse bana karışmadı
GİRİŞ 18.10.2014 13:17 GÜNCELLEME 18.10.2014 17:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

90’lı yılların ortasıydı; şimdilerin tabiriyle “Çıtır iki spiker”ken kesişti yollarımız Hülya ile Kanal 6’da…

Yıllardır hem kişiliğini korudu hem de mesleğinde büyük başarılara imza attı. Kanal 7’de Ana Haber’in kraliçesi o. Buluştuğumuz zaman çok eskilere gittik. Zira önemli an ve günleri paylaştık. “İyi ki hayatımda var” dediğim güzeller güzeli dostumla sohbete buyurun.

KANAL 7’DE KİMSE KIYAFETİME KARIŞMADI

Uzun zamandır Kanal 7’desin. Muhafazakâr bir kanal ama sen de son derece modern giyinen ve yaşayan bir kadınsın. Bu konuyla ilgili sıkıntı yaşıyor musun?

Yok asla, ne sıkıntısı? Bilakis çok mutluyum. 10 yıldır bu çatı altında yaşıyorsam (ki bizim sektörde istikrar zordur) en ufak bir kırgınlık veya sorun yaşamadıysam bu doğru yerde olduğumu gösterir. Burası benim ailem, yuvam, herkesi çok seviyorum. Çalışan herkes birbirine çok saygılı, hoş görülü burada. Bugüne kadar ne kıyafet konusunda, ne yaşam tarzı olarak hiç sıkıntım olmadı. Vallahi yayındayken babam aramıştır, “yakan açık kapat” diye. Soru buysa kanaldan hiçbir uyarı almadım. Ayrıca dekolteli haber spikerine ben de karşıyım, isteseler de hakları var.

Huzurlu çalışmak mı, çok para mı?

Tabi ki huzurlu çalışmak. Huzurun içinde her şey var.

Başka bir şey yapmayı düşünmüyor musun? Hep haber mi olacak?

Zaman zaman düşündüğüm oluyor. Ama zamanını tutturamıyorum. Bu kadar yılın birikimini mutlaka değerlendirmek istiyorum. Hatta televizyonlarda ezber bozacak bir projem var. Tabi haberden kopmadan. Bakalım.

MÜKEMMEL BİR EŞİM MUHTEŞEM BİR KIZIM VAR

Evlilik, çocuk ve iş üçgeni nasıl gidiyor?

Buna “Aşk üçgeni”, “Mutluluk üçgeni” diyebiliriz. Hepsine aşkla bağlıyım. Hayatımdaki en büyük şansım ailem. İyi bir aileden geldim ve iyi bir ailem var şükürler olsun. Mükemmel eşim ve muhteşem kızım, dünyadaki en büyük mutluluğum. Evimizde sevgi, saygı, huzur ve mutluluk var. Bu düzenin böyle devam etmesi için elimden geleni yapmaya çok özen gösteriyorum. Sorumluluklarım konusunda titizim, detaycıyım.

Evdeki tüm ayrıntılarla dikkatli bir şekilde ilgilenirim. Çalışan kadın zorluğunu yaşamıyor değilim, ama pozitif enerjiyle kolayca üstesinden geliyorum. Ayrıca eşim özellikle Alara’yı büyütürken bana çok destek oldu. Klasik Türk kadını gibi kızımı tek başıma büyütmedim. Bütün bu aşamaları eşimden destek alarak geçtim.

GÜNÜ YAŞARIM

Hülya 20 sene sonra nerede ve ne yapmayı hayal ediyor?

Ekranda olmayı… Avrupa’da Amerika’da ileri yaş sunucular, bir değer ve tecrübe olarak görülüyor. Bizim ekranlar değişir mi değişmez mi bilmem? Umarın tecrübeli erkeklerin ekranda olduğu ülkemizde, ileri yaş kadınlar da en kısa zamanda aynı şansı yakalar. Aslına bakarsan uzun vadede plan yapan biri değilim. Her zaman günü en iyi şekilde değerlendirmeyi hedeflerim. Başarılı geçen günü de geleceğe dair iyi bir yatırım sayarım. Bir de Alara’ya da öğretmeye çalıştığım, yaşamımdaki en önemli motivasyon mutlu olmak. Hayatımdan öyle güzel son 20 yıl geçti ki, yine öyle geçsin isterim.  
Sizin vesilenizle, her akşam beni evlerine ailelerine kabul eden izleyicilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bugünkü kariyerimi onlara borçluyum. Teşekkürler…

YORUMLAR 1
  • hekim çavdar 9 yıl önce Şikayet Et
    kimse yanlış anlamasın. Eğer biri özel hayatını anlatıyorsa, ona dair soru soranlar olacaktır. Eğer milletin hayatınıza dair konuşmasını istemiyorsanız, o halde açıklamayacaksınız. Daha önce eşinin Yahudi olduğunu öğrenince şaşırmıştım, şimdi baktım şu raportajını görünce şaşkınlığım ve kızgınlığım bir kat arttı: "Dinimizde müslüman bir kadının gayrimüslim bir erkekle evlenmesini araştırdın mı? Elbette, sordum, araştırdım. Dinimizde Müslüman erkekler yabancı bir kadınla evlenebiliyor ama ”kadın evlenemez” demiyorlar, “sakıncalı olabilir” diyorlar. Tabii evliliklerde farklılıklar çok zor. Çünkü kültür çatışması olabilir. Doğacak çocuğu etkileyebilir." diyor kendisi. Burada kendileri din hakkında ap açık yalan söylemiştir. Müslüman kadın asla başka bir dinden adamla evlenemez. Kendisi ne yaparsa yapsın ama bu işe dair fetva vermeye kalkması yanlıştır. Tabii fetvayı Beyaz, Nuri Öztürk gibi "hocalar" verdiyse bilmem. selametle
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...