Diyanet-Sen'den o diziye sert tepki

Diyanet-Sen Çaycuma temsilcisi Kenan Tunç, bir televizyonda yayınlanan “Kertenkele” adlı dizideki “İmam Ziya” tiplemesine tepki gösterdi.

Diyanet-Sen'den o diziye sert tepki
Diyanet-Sen'den o diziye sert tepki
GİRİŞ 28.10.2014 20:58 GÜNCELLEME 28.10.2014 20:58
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Diyanet-Sen Zonguldak Çaycuma İlçe temsilcisi Kenan Tunç, “Kertenkele” dizisinin insanları son zamanda yayınlanan sahnelerle kişinin moralinin bozulduğunu belirterek, “İşte bu yüzdendir ki İslam alemi kan ve revan içinde, Müslümanlar zulüm altındadır. Son olarak ekranlarda yayınlanan “Kertenkele” isimli dizide sabır taşlarını çatlatan sahneler yayınlanmaya başlamıştır. Dizide sarık ve cübbesiyle sahne alan ama içerik olarak imamlıkla bağdaşmayacak hareketlerde bulunan gayri ciddi bir imam modeli çizilmiştir. Bu bir filmdir, o insan gerçekte imam değil polisten kaçan bir suçludur. Rol icabı imam olmuştur gibi savunmalar asla mantıklı değildir.

Polisten kaçan bir suçluyu(hırsızı) başka bir role değil de özellikle imam rolüne, hem de görsel olarak da sarık ve cübbeyle bu role koymak izahı mümkün olmayan bir imam ve maneviyat düşmanlığıdır. Bu filmi izleyen birisi ister istemez bütün imamları böyle görmeye başlayacak ve imamlarımız özellikle çocuklar, gençler ve toplum üzerinde bu kişiliksiz şahsiyetin tavırlarıyla tanınacaktır. Buna sebep olmak küstahlığın ve saygısızlığın ta kendisidir. İmamlarımızı topluma ışık saçan gerçek şahsiyetlerinden farklı şekilde lanse etmeye çalışan herkes bilmelidirler ki imamlarımız bu milletin en saygıdeğer ve en muhterem insanlarının başlarında gelmektedir.

Böyle bir küstahlığı asla hak etmeyen toplum önderlerimizin izleyiciye böyle bir film ve yüklenen küstahça rolle lanse edilmeleri akılla bağdaşmayacak kadar büyük bir gaflettir. Böyle mübarek bir vatanda yaşadığı halde ezan seslerinde kulağı olmamış insanların elbette imam düşmanı olması normaldir. Kurtuluş savaşında askerlerimizi şehadet ve gazilik ayetleriyle en ön saflarda coşturan kahraman imamlarımızı, Kahraman Maraş’ta Sütçü İmam, Denizli’de Müftü Ahmet Hulusi, Amasya’da Müftü Hacı Tevfik hocalarımızı ve diğerlerini tanımamış, beyinleri batıya ipotekli zihniyetlerden elbette imamlarımızı sevmeleri beklenemez. Ama biz onlardan sevgi değil en azından hakaret etme gafletine düşmemelerini istiyoruz. Çünkü imamları sevmek, bu Müslüman milleti ve onun mübarek değerlerini canından aziz bilen güzel insanların işidir” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 15
  • isimsiz 9 yıl önce Şikayet Et
    dinayetin aklı başınaancak gelmiş kemal sunal filmlerindedevar böyle aşagalamalar
    Cevapla
  • bir dost 9 yıl önce Şikayet Et
    hristiyanların, yahudilerin din görevlilerinin üçkağıtçı düzenbaz olarak gösterildiği bir film var mıdır acaba. ben hiç görmedim. yoktur zaten.
    Cevapla
  • kartal52 9 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır yeşilçamda farklımı oluyor imamlarda gurur olsa bu şekilde aşağılama yaparnların cenaze namazını hiçbirşekilde kıldırmacağız deseler bu eleştiri değil alenen masonların ve masonlaşmış kafaların insanların önünde toplum adına değerli olan ne varsa yıkmak
    Cevapla
  • 2121 9 yıl önce Şikayet Et
    Şu yorum yazanlar acaba diziyi izlediler mi? izlediyseler nereleriyle izlediler merak ettim.Adam sadece imam kıyafetine gizlenmiş bir suçlu,koyun postu altında bir kurt o kadar.Paranoyaklığın alemi yok yapmayın Allah aşkına.
    Cevapla
  • 1710133140 9 yıl önce Şikayet Et
    imamlar görev icabı camide namaz kıldırıyor görev icabı hutbe okuyor müezzinlerde görev icabı imama yardımcılık yapıyor sadece görev icabı yani devletin vermiş olduğu maaş karşılığında işlerini yapıyorlar yani görev icabı yani allah rızası için değil herhangi bir camide namaz kıldıktan sonra bekleyiptew vatandaşların sorularına cevap veren vatandaşların dini konulardaki ihtiyaçlarını karşılıyan birtane imam gören varsda ben dediklerimi yutucam diyanet personeline iki ay maaş verme bunların hiçbirini yapmaz yani camiya bile uğramaz diyanet iş sendikası grev yapar camilerin kapılarına bu işyerinde grev vardır pankartı asar çünki onlar için cami işyeridir bukadar basit
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Yazdığınız yazıdan caminin önünden bile geçmediğiniz anlaşılıyor aksi olsaydı eminin bu yazıyı yazmazdınız
    Cevapla
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    cami işyeri ise neden işe gelmiyorsun kardeş?
    Cevapla
  • Hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardeşim dediklerin maalesef çok doğru..birçoğu devlet memuru gibi sadece namaz kıldırma görevini icra ettikten sonra cemaatten önce camiyi terk ediyor.bunlar imamlıktan ziyade '' namaz kıldırma memuru '' diye hitap etmek gerekiyor..
    Cevapla
  • AEEE 9 yıl önce Şikayet Et
    AYNEN KARDEŞİM
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi