Altan Tan'dan partisine 'Rabia' tepkisi

HDP'li Altan Tan katıldığı canlı yayında partisine Mısır'daki kanlı olaylarla ilgili eleştiri getirdi.

GİRİŞ 28.10.2014 22:42 GÜNCELLEME 28.10.2014 22:47
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Kobani'de yaşanan IŞİD saldırılarını protesto etmek amacıyla ülke genelinde başlatılan 40 kişinin ölümüyle sonuçlanan eylemlere ilişkin olarak, 'Biz sokağa çağrı yaparken özenli davranmalıydık' diyerek partisine tepki gösteren Altan Tan'da yeni bir açıklama geldi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan katıldığı televizyon programında Kobani bahanesiyle çıkartılan eylemleri değerlendirirken Mısır'da darbe sonrası çıkan olaylarda hayatını kaybedenlerle ilgili partisine eleştiri getirdi.

Altan Tan IŞİD tarafından Irak'ta Türkmenlere yönelik saldırı sırasında tepki vermediklerini kabul ederek, 'Kim kime zulm ediyorsa tepkimiz aynı olması lazım. Kürt siyasetçiler Ortadoğu'daki gelişmeler bizi ilgilendirmiyor diyemez' şeklinde  konuştu.

BİR MİTİNG BİLE YAPMADIK

Altan Tan sözlerini şöyle sürdürdü; Rabia Meydanı'nda iki bin tane Müslüman Ramazan ayında sahurda  katledildi. Bizim partimizde kınamalar oldu ama biz bunlar ilgili bir miting bile yapmadık, yapmalıydık. Diyelim ki Kerkük Türkmenlerine, Musul'a bir tavır olduğu vakit Bize de Kobani olduğu zaman Lüleburgaz'da kimse sokağa çıkmadı diyemeyiz. Biz insan olarak görevimizi yapmalıyız. Bizim kaderimiz birbirine bağlı, bir mecburiyet değil.

YORUMLAR 17
  • ahmet güzel 9 yıl önce Şikayet Et
    gerçekler
    Cevapla
  • harun bektaş 9 yıl önce Şikayet Et
    bence altan tan pkk ve hdp ve onların çıkardığı olaylara karşı olanların gazını almakla yani sinirlerini az da olsa yatıştırmakla görevlendirilmiş olmalı...
    Cevapla
  • sn tan 9 yıl önce Şikayet Et
    haklısınız ama HDP sizin gibi düsünmüyor...
    Cevapla
  • FAtih 9 yıl önce Şikayet Et
    Irak, Suriye, Misir suriyenin kaderi neyse yarin hayalini kurdugunuz ulkeninde kaderi ayni olacaktir. Eger bugun hala bu topraklarda guvendeyseniz Turkiye Cumhuriyetinde olmaktan gurur duymalisiniz. Yakinda Cumhuriyette elden gidiyor ama artik oturur iki kez dusunursunuz sonunuzun nasil olacagini. Masada One minute deyipte ertesi gunu Guneydeki limanlarimiz Tepki gosterdigimiz ulkeye verdigimiz gibi olur... Ama biz alkisladik :)
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Hangi liman güneydeki ülkeye verilmiş! Arkadaş kafayı mı yediniz ya!
    Cevapla
  • ömer 9 yıl önce Şikayet Et
    sen ne olduğuna karar ver önce bu saatten sonra zaten senide hatip dicleyide barındırmaz HDP/PKK iyisimi sen istifa et partinden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı