Diyanet'ten o diziyle ilgili ilk açıklama!

ATV'de yayınlanan ''Keretenkele'' isimli diziyle ilgili Diyanet'ten bir açıklama geldi...

Diyanet'ten o diziyle ilgili ilk açıklama!
Diyanet'ten o diziyle ilgili ilk açıklama!
GİRİŞ 01.11.2014 13:16 GÜNCELLEME 01.11.2014 13:27
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

ATV'de yayınlanan Kertenkele adlı diziye yönelik gelen tepkiler üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı bir açıklama yaptı. Diyanet'ten yapılan açıklamada söz konusu dizideki imam tiplemesinin din görevlilerini derinlemesine yaraladığı ifade edilirken, diziyle ilgili kanal yöneticilerinin de gerekli duyarlılığı göstereceğinden kuşku duyulmadığı belirtildi.

İşte diziyle ilgili yapılan açıklama:

''KANAL YÖNETİCİLERİ GEREKLİ DUYARLILIĞI GÖSTERECEKTİR''

Geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında yayınlanmaya başlayan bir dizi filmde sahte imam karakteriyle yansıtılan tipleme ile ilgili olarak Başkanlığımıza gelen yoğun tepkiler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.

Filmde karakterize edilen "sahte imam" tiplemesi toplumsal saygınlığı olan din görevlilerimizi derinden yaralamıştır. Geçmiş dönemlerde kaldığını düşündüğümüz bu tarz senaryoların cübbeyle, sarıkla ve bu kıyafetlerin taşıdığı değerleri küçük düşürücü tiplemelerle bir dizide karakterize edilmesini tasvip etmek asla mümkün değildir. İmamın sosyal dünyasındaki yeri ve rolü hakkında gerçekliği tahrif ederek ortaya konan bu tipleme karşısında başta kanal yöneticileri olmak üzere ilgili makamların gerekli duyarlılığı göstereceğinden kuşkumuz yoktur. Geçmişte yaşanan acı hatıralar hala hafızalardayken, dini değerlere saygıda bir seviye kazanan yayın hayatımızın tekrar bu seviyenin altına inmesini en hafif ifadeyle dikkatsizlik ve özensizlik olarak değerlendirmek istiyoruz. Bu açıklamamız sonrasında bu tür senaryolarda İslam'ın temel esaslarını, Hz. Peygamber'in ve toplumsal saygınlığı olan şahsiyetlerin değerini aşındırıcı tarzda konu edinilmemesi noktasında bir bilincin oluşması temennimizdir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Diyanet İşleri Başkanlığı

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 20
  • CASMİNE 9 yıl önce Şikayet Et
    imamlık yapmak zorunda kalan biri, dini bilgileri öğrenmek zorunda kalıyor. sahte imam ama bu durum imamlığı kötüleyen bir durum değil ki. resmen bir hidayet erme hikayesi işleniyor. ama birileri,- ki diyanette bunun içerisinde- bu durumu kötülüyor. filmi anlamadan ve belki de izlemeden çok ama çok anlamsız ve cahilce iş yapıyor.
    Cevapla
  • niko 9 yıl önce Şikayet Et
    ya okadar saçma sapan programlar var onlara bişey demiyosunuz da niye bu diziye dil uzatıyosunuz hiçte kötü birşey yok ya saçmaladınız iyice
    Cevapla
  • bbasaran29@hotmail.com 9 yıl önce Şikayet Et
    Din adamları düzgünde toplum mu onları değiştiriyor. Onlar topluma örnek olamayınca, toplum onlara örnek veriyor...
    Cevapla
  • kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    bir çoğu emlakçı, galerici, sigortacı, yapmadıkları ek iş kalmamış imamları görmezsiniz, bir film karakteri için açıklama yaparsınız! yazık...milletin masumane duygularıyla çevirmedikleri film yok zaten değerli imamlarımızın...
    Cevapla
  • samet 9 yıl önce Şikayet Et
    Diziyi bu haberlerden dolayı açtım izledim ve kesinlikle ender öztürk beyin de dediği gibi hiçbir şekilde İmam tiplemesinde imamlara hakaret vs içermiyor. Malesef Türkiye'de bir dönem filmlerde din adamlarına gerçekten karaktersizce yakıştırmalar yapıldığı için verilmesi gereken tepkiler bu diziye patlamış anlaşılan ama diyanet de dahil eğer açıp diziyi izlerlerse herhangi bir karalamanın olmadığını görürler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti