Armağan: Kolomb, Amerika’nın son kaşifidir

Tarihçi Mustafa Armağan, Ülke TV’de katıldığı Sıradışı programında, “Kristof Kolomb Amerika’nın ilk değil, son kaşifidir’’ dedi.

GİRİŞ 19.11.2014 10:44 GÜNCELLEME 19.11.2014 13:14

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1. Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nde yaptığı "Amerika kıtasını Kristof Kolomb'dan önce Müslümanlar keşfetti" açıklamaları tartışılmaya devam ediyor.

Dün gece Ülke TV’de yayınlanan Sıradışı’na katılan Tarihçi Mustafa Armağan da Amerika’nın keşfiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Amerika’yı ilk keşfedenin Kolomb olmadığını vurgulayan Armağan bazı kaynaklara göre Kolomb’dan önce Amerika’ya daha önce giden ve orada yaşayan insanların olduğunu söyledi.

‘‘Kristof Kolomb Amerika’nın ilk değil son kaşifidir’’ diyen Armağan şunları söyledi: ‘‘Daha önce Viking Kralı Kızıleğrek denilen kişinin gittiği, orada bir süre kaldığı fakat yerleşemeyip geri döndüğü. Hatta bir Amerikalı Profesörün Yitik Amerika’nın Peşinde kitabında Amerika’nın değişik yerlerinde kûfi yazıyla bazı tabletler bazı parçalar bulunduğuna dair bilgileri var. Kûfi yazı İslam’ın ilk dönemlerinde kullanılan yazılardır. Bunlar muhtemelen adamın tahmini Hz. Osman devrinde bile Müslümanların Amerika’ya gittiği ve orada bazı izler bıraktığı yönünde. Zaman zaman Afrika’nın batısından bazı zenciler Amerika’ya ulaşmışlar. Hatta Kolomb’un gidişinde orada bazı zenciler gördüğünden bahsetmesi de ilginçtir. Yani genelde zenci değil, zenciler Avrupa istilasından sonra gidenlerdir. Fakat orada zencileri görmüş olması, aslında daha önce en azından Afrika’dan bazılarının gidip orada kaldığı ve nesiller boyunca da yaşadığını bize gösteriyor.’’

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi