Öcalan'la ilgili çok tartışılacak sözler

Başbakanlık Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, Öcalan'la ilgili yeni bir tartışma çıkartacak sözler sarf etti.

Öcalan'la ilgili çok tartışılacak sözler
Öcalan'la ilgili çok tartışılacak sözler
GİRİŞ 03.12.2014 12:43 GÜNCELLEME 03.12.2014 12:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başdanışmanı Etyen Mahçupyan katıldığı bir televizyon programında Abdullah Öcalan'la ilgili olarak ''İdeolojik olarak gerçekten bir rehber ve lider. Abdullah Öcalan’a bir şey verilmesine gerek yok, o alıyor zaten. Kendisini karizmatik hale getiriyor'' açıklamasında bulundu. 

ÖCALAN İDEOLOJİK OLARAK BİR REHBER VE LİDER

Abdullah Öcalan hakkındaki algının bu kadar kısa sürede değiştiği nadir insanlardan birisi. 10 sene önce neler deniyordu şimdi neler deniyor, ifadelerini kullanan Mahçupyan, Öcalan’ın kendisi hakkında kaygısı olduğunu düşünmüyorum. İdeolojik olarak gerçekten bir rehber ve lider, dedi. 

İşte Mahçupyan'ın o sözleri: 

ÖCALAN SORUNU ÇÖZERSE TARİHE GEÇECEK

"Öcalan’ın çok geniş bir prestij alanı var oluştu. Bunu tabi ki kendisi de yarattı. Onun çok fazla kaybedeceği bir şey olmayabilir. Öcalan’a ne verileceğini çok somut küçük detaylarla ölçüyor insanlar. O dünya çapında bir problemin taşıyıcısı, lideri ve bu sorunu çözerse tarihe geçecek bir insan.Abdullah Öcalan’a bir şey verilmesine gerek yok, o alıyor zaten. Kendisini karizmatik hale getiriyor.

"KANDİL'DEKİLERE HDP'DEN TALİP VAR"

"Kandil’de kendisine savaşçı diyen insanların bile belki de hayatlarının yüzde 20’sini savaşarak geçirdiğini görürsünüz. Orada da başka bir ortam var. Ve o hayat bölgeye geri gelecek. Seçimlere girecekler ve olabildiğince çok milletvekili ve belediye başkanlığı kazanmak isteyecekler. Her birine HDP’den çok sayıda talip var. Kandil'dekiler gelip de onlar da belediye başkanı olmak istediklerinde bu nasıl olacak. Kürt dünyasının içinde yaşananlar şu ana kadar hiç konuşulmuyor. Herkes kendisinin makbul durumda olduğunu düşünerek hayal ediyor geleceği. PKK’nın bir hükümranlığı var. Barış geldiğinde bu devam edebilecek mi? Normal hayata adapte olmak demek birden bire bir balonun sönmesi gibi olabilir ve bu bazı sıkıntılara da yol açabilir.Statüyü söylediğiniz an kendi toplumunuzla karşı karşıya geleceksiniz."

Etyen Mahçupyan bu açıklamaları NTV televizyonunda yaptı. 

YORUMLAR 4
  • ALİCAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Öcalanı Öcalan yapan önce PKK yı kuran içimizdeki hainler sonra dış güçlerdir. Unutmayalım Öcalanın iki kayınpederi de MİT mensubu idi. Başbakanın ermeni asıllı başdanışmanı "Öcalanın gerçek bir rehber ve lider" diyor. PKK nın şehit ettiği insanların çoğu kürt iken Öcalan nasıl kürtlerin gerçek lideri olur?
    Cevapla
  • Said Bulut 9 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu adam niye hep olay yaratan ve ortalığı karıştıran açıklamalar yapıyor? Bu adamın hangi gazeteden geldiği belli bu adam truva atıdır dikkat.
    Cevapla
  • bayburtlu 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın başbakanımızı seviyoruz sayıyoruz da .. bu nedir ya biri şunu sustursun kaç gündür saçma sapan konuşuyor ..yazık ediyor bence ak partiye
    Cevapla
  • Duyarlı Vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Kimin ne olduğunu bu aziz millet biliyor,merak etme sen.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir