Yeni başlayan dizi sokağa döktü: Yayından kalksın!

Yalova'da, Roman vatandaşlar, Show TV'de yayınlanan ve Romanları konu alan 'Roman Havası' isimli diziyi, yol kapatarak protesto etti.

Yeni başlayan dizi sokağa döktü: Yayından kalksın!
Yeni başlayan dizi sokağa döktü: Yayından kalksın!
GİRİŞ 06.12.2014 17:28 GÜNCELLEME 06.12.2014 17:28
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

'Roman Havası' dizisine tepki gösteren bir grup Roman, Bağlarbaşı Mahallesi'nde yol kapatma eylemi yaptı. Eylemde konuşan Yalova Genç Romanlar Derneği Başkanı Kerem Koyuncu, Roman vatandaşların, diziden rahatsızlık duyduğunu söyledi. Dizide küfürler edildiğini ve bundan çocuklarının olumsuz etkilendiğini dile getiren Koyuncu, şöyle konuştu: "Dizide, ağır ithamlarla küfür olduğu halde bip koymuyorlar. Kadınlarımız, sokakta doğurmuş gibi gösteriliyor. Hanımlarımız sokakta doğurmuyor. Çocuğum, annesine, 'Sen beni sokakta mı doğurdun?' diye soruyor. 'Çingene' kelimesinin sıklıkla kullanılıyor

Bu kelime yasal olarak zaten yasak. Bir evin içinde bir aile, hırsız gibi gösteriliyor. Dizinin yapımcısının bizden özür dilemesini, dizisine devam edecekse formatını değiştirmesini istiyoruz." Mahallede yaşayan ev kadınlarından Zeynep Pala ise Roman kadınlara dizide hakaret edildiğini savunarak, "Birincisi; bayanlarımız sokaklarda doğum yapmıyor. İkincisi; çekirdekleri kimse yiyip yiyip evde yere atmıyor. Üçüncüsü; 9 kişi bir yatakta yatmıyor. Abdestin de guslün de ne olduğunu herkes biliyor. Romanları abdestsiz, gusülsüz zannetmesinler. Böyle aşağılayıcı kelimeler kullanmasınlar" ifadesini kullandı. Grup, açıklamanın ardından dağıldı. 

KAYNAK: MEDYATAVA
YORUMLAR 8
  • yanlış varsa düzeltilmeli 9 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun ben ne bir roman ne de çingene tanımıyorum . ama Müjdat gezenin yapımcılığını yaptığı gırgıriye cennet mahallesi ve şimdi de bu roman havası gibi dizlere bakılırsa hırsız namussuz pis rezil bir millet gibi lanse edildiği apaçık e haliyle hem seyreden hem de bu ailelerde yaşayan çocuklar olumsuz etkileniyorlar.
    Cevapla
  • hkn 9 yıl önce Şikayet Et
    benced romanlar haklı diziyi izledim çok yapmacık
    Cevapla
  • Hayret bir şey ya... 9 yıl önce Şikayet Et
    Dürüstlük abidesi kesildiniz keşke anlattığınız gibi olsaydınız...
    Cevapla
  • mesut 9 yıl önce Şikayet Et
    bütün pankartları aynı el hazırlamış, birileri vermiş bunları tut demiş bunlarda tutuyor...
    Cevapla
  • Birisi 9 yıl önce Şikayet Et
    Tum Romanlar oyle degil ama hepsini toplayinca ortaya bu cikiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini