Osmanlıca Kenan Evren'in yüzünü kızarttı

Hasan Celal Güzel, Osmanlıca tartışmalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

GİRİŞ 11.12.2014 11:13 GÜNCELLEME 11.12.2014 11:33
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel'in Kenan Evren'le ilgili olarak anlattığı anısı bir gerçeği gözler önüne seriyor. İşte Güzel'in konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama: 

"Kenan Evren eski Türkçe ile not alırdı"

"Ben Milli Eğitim Bakanı iken Kenan Evren Cumhurbaşkanıydı. Bir gün bir aradayken baktım ki, Paşa eski Türkçe ile not alıyor. Dedim Paşam, " Hani devrim kanunları siz nasıl böyle eski Türkçe yazarsınız?" Kıpkırmızı oldu "Sayın Güzel bu benim kolayıma geliyor" dedi."

Güzel: Osmanlıca zorunlu ders olmalı

Osmanlıca'nın önemli bir kültür dersi olmasında dolayı zorunlu olması gerektiğini savunan Hasan Celal Güzel, ancak körü körüne karşı çıkanları daha fazla huylandırmamak için, hem de ilk başlarda rahat bir organizasyon için başlangıçta seçmeli de olabilir, görüşünü savundu. 

Güzel, bu açıklamaları Kanal A televizyonunda Fatih Şahin'in hazırlayıp sunduğu Çerçeve programında yaptı. 

YORUMLAR 19
  • aydin 9 yıl önce Şikayet Et
    Madem cok isteniyor önce bu konuyu ortaya atanlar osmanlicayi söyle güzel bir ögrenip, millete örnek teskil etsinlerde görelim.
    Cevapla
  • doğan 9 yıl önce Şikayet Et
    latin alfabesinde bir küçük harf var bir büyük harf var bir de el yazısı var ve hatta bir de k harfini ke diye okuyan ka diye okuyanlar var halbuki osmanlıcada kaf yazarsa kalın yani ka diye kef yazarsan ince okursun yazık öğrenciler daha okuma hayatlarının başında bu bocalamayla başlıyor uluslar arası internette ö ü büyük i ğ ve ç harflerini kullanamamakta cabası
    Cevapla
  • geçti... 9 yıl önce Şikayet Et
    harf devrimi denilen şey bir ucubeydi evet... Bu milleti bulunduğu noktadan 50 yıl geriye götürdü zamanında...ve batılıların planıyla kasıtlı olarak yapılan bir işti!Japonlar,Çinliler,İsrailliler kendi garip ve zor alfabelerini kullanıyorlar ama zirvedeler...biz de aynı alfabeyle onlar gibi olabilirdik! ama artık bunu değiştirmek için zaman çok geç!Osmanlıcayı isteğe bırakalım,yaşatalım ama şimdinin alfabesiyle devam edelim...geçti artık!
    Cevapla
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlica öğrenmek güzel bir şey keşke dayatma olmasa herkes öğrense
    Cevapla
  • bahar 9 yıl önce Şikayet Et
    doğrudur.insanın fıtratı sağdan sola okuma ve yazmaya meyillidir.fakat o kadar unutturuldu ki millete tersi daha kolaymış zannındalar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu