Alev Alatlı'dan Erdoğan savunması!

Alev Alatlı, Erdoğan'a övdüğünü söyledi nedenlerini anlattı. İşte Alev Alatlı'nın gündeme bomba gibi düşen o sözlerinin perde arkası...

GİRİŞ 13.12.2014 00:55 GÜNCELLEME 13.12.2014 13:34
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri törenirdeki konuşmasıyla bir kez daha adından söz ettiren Alev Alatlı, Erdoğan ile ilgili sözlerine açıklık getirdi. Konuşmasında övgünün yanısıra uyarının da bulunduğunu anlatan Alatlı, bu uyarıların görmezden gelindiğini savundu. Türkiye'nin bu iktidarla rönasans devri yaşadığını da ileri süren Alatlı, Erdoğan'ın devrimci bir ruha sahip olduğunu, bu nedenle bu sözleri hakettiğini söyledi.

Alev Alatlı, CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sorularını cevapladı. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin bu yıl düzenlenen töreninde aldığı ödül ve yaptığı konuşmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Alatlı, konuşmasında Erdoğan'ın övdüğünü söyledi ve bunun gerekçelerini anlattı. İşte Alatlı'nın o sözleri;



"Sayın Erdoğan'ı gerçekten övdüm ve çok büyük takdirle karşıladığım taraflar var. Fakat orada bir uyarı var ve bu uyarıda görmezden gelindi. İşin garip tarafı ise o kadar öfkelendikleri Erdoğan anladı bunu biliyor musunuz? Bu konuşmayı en iyi onlar anladı. 

Nasıl oluyor da bu kod birliği bu kadar hızlı kayboluyor. Bu beni Türkiye için çok düşündürüyor. Çok iyi görmüyorum bunun sonunu.

"GÖZLERİNİ OYMAK AŞAĞILIK BİR İŞ"

Sayın Erdoğan gibi bir lideri, yüzde 52 oy alıyor diye gözünü oymaya kalkmak, aşağılık bir iş! Bu yapılıyor. Belli ki orada bir kod birliği var ve o kod birliğinden Sayın Cumhurbaşkan'ı bu işi götürüyor. Şimdi gözünü oymak nesi! Sırf biz hazzetmiyoruz diye. Burada biz tırnak içerisinde söylüyorum.

ŞİRİN PAYZIN'A UYARI

Şirin Payzın ile Alev Alatlı, zaman zaman karşı karşıya da geldi. Şirin Payzın, Rihanna ya da Lady Gaga konserine gidenler ile Mavi Marmara'daki yaşıtları arasında doğal olarak bazı sorunların yaşanabileceğini anlatan Alatlı'ya Gezi'yi örnek verdi, Rihanna'ya alkış tutanların Gezi Parkı'nda çöp topladıklarını söyledi. Programda Gezi'deki bu gençlerin şu an müebbetle, öbürlerinin de darbecilikle suçlandıklarını söylenmesi üzerine Alatlı, Payzın'a itiraz etti "hemen savcıya döndünüz "diyerek eleştirdi.

YORUMLAR 21
  • napsitli 9 yıl önce Şikayet Et
    zavalli payzin iyi hazirlanamamis zaten tip olarak pek akilli birine bezemiyor tam aydin amcasinin muhabiri
    Cevapla
  • behlüldane 9 yıl önce Şikayet Et
    hedef rahmetli menderesin rekorunu egale etmek %60 la mümkün olacak..
    Cevapla
  • aynı yağları mesut yılmaza yakıyordu 9 yıl önce Şikayet Et
    zamanında mesut yılmaza da aynı yağları yakıyordu :)
    Cevapla
  • temiz bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu hanım bacımı hakikaten severim !
    Cevapla
  • Bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    bune ya nur kalmamis suratinda birde konusabilse..islerine gelmedimi karsit bir zihniyet olmasin hemen ya avvukat yada savci olursunuz zaten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!