Yeni bir Osmanlı dizisi daha geliyor

İzleyicinin büyük beğenisini kazanan Diriliş’ten sonra ekranlar, yeni bir Osmanlı dizisi için gün sayıyor.

Yeni bir Osmanlı dizisi daha geliyor
Yeni bir Osmanlı dizisi daha geliyor
GİRİŞ 21.12.2014 12:41 GÜNCELLEME 21.12.2014 12:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dünyaya adalet dağıtan Osmanlı’nın adalet sistemi TV dizisi oluyor. Filinta dizisi, bugüne dek çok fazla bilinmeyen Osmanlı’nın adalet mekanizmasını ele alarak, imparatorluğu 600 yıldan fazla süre bir arada tutan sistematiği ekranlara taşıyacak. 23 Aralık’ta TRT ekranlarında izleyici ile buluşacak yapım, Osmanlı’nın “Sherlock Holmes”u olma özelliği taşıyacak. 

EDEP OLMADAN ASALET OLMAZ

Filinta dizisiyle, Osmanlı’daki adalet mekanizmasını seyirci ile buluşturmak istediklerini söyleyen yapımcı Serdar Öğretici, “Osmanlı’nın en öne çıkan özelliği adalet mekanizmasıydı. Adaleti öne çıkaran polisiye bir dizi çekmek istedik” dedi. Dizinin en çok göze çarpan karakterlerinden biri olan Mehmet Özgür’ün canlandırdığı Kadı Gıyaseddin Hatemi, günümüz insanının karmaşık ruh hali için ihtiyacı olan inanç sistemiyle ilgili güzel hatırlatmalarda bulunacak. Beşeri ilimlere ilgi duyan Kadı Gıyaseddin Hatemi, ‘Adalet olmadan devletin, edep olmadan asaletin olmayacağına’ inanan, ilim irfan sahibi bir kadı.

DANIŞMAN LOST'UN YÖNETMENİ 

Dünyada izleyici rekorları kıran ‘Lost, Revenge, Prison Break’ gibi serilerin yönetmeni Bobby Roth’un danışmanlığını yaptığı dizinin yönetmeni Kudret Sabancı. Senaryosunu Altuğ Küçük’ün yazdığı dizinin başrollerinde; Onur Tuna, Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür, Damla Aslanalp, Naz Elmas gibi yetenekli oyuncular yer alıyor.

Sette atlı karşılama

Başbakan Yardıcımısı Yalçın Akdoğan, TRT'de yayımlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinin Beykoz'daki setini ziyaret etti. Akdoğan'ı sette, TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ karşıladı. Bazı dizi oyuncuları Akdoğan'ı karşılamaya at sırtında katıldı. Akdoğan, Türk askerinin Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'nde neden nöbet tuttuğu sorusunun yanıtının Diriliş dizisinde bulunabileceğini söyledi.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 1
  • Ebu Fülan 9 yıl önce Şikayet Et
    Artık bir de Selçuklu dizisi görmek isteriz TV'lerde. En azından bir Keykubat topluma anlatılmalı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil