Türk dizisi İsrail'i salladı! Şaşkına döndüler

Türkiye'de izlenme rekorları kıran Muhteşem Yüzyıl, İsrail'de en çok konuşulan dizi haline geldi.

Türk dizisi İsrail'i salladı! Şaşkına döndüler
Türk dizisi İsrail'i salladı! Şaşkına döndüler
GİRİŞ 29.12.2014 23:30 GÜNCELLEME 30.12.2014 01:56
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İSRAİL'DE RUSÇA  YAYIN YAPAN TV REYTİNGLERİ UÇURDU

İsrail'de Rusça yayın yapan Kanal 9 televizyonunda yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisi İsrail'de yüzde 5'lik bir reyting oranını yakalayınca İsrail medyası şaşkına döndü. Üstelik diziyi izleyenlerin yüzde 40'ının ana dilinin İbranice olması oldukça ilginç. 

DİZİ YAYINLANMAYINCA KANALA TELEFON YAĞMURU

Rusça yayın yapan televizyon diziyi yayınlamayınca ortalık karıştı. İsrail'de yayın yapan Kanal 9 televizyonu yetkilileri, diziye yönelik ilgiyi şu dikkat çekici örnekle anlatıyor: 'Teknik bir arızadan ötürü dizinin bir bölümünü yayınlayamadık. Kanalı telefon yağmuruna tuttular. Neden yayınlamadığımızı sordular. Tam bir çılgınlıktı yaşananlar. Diziyi Şubat ayında tekrar yayınlayacağız.'

NEDEN ÇOK İZLENİYOR

Dizinin İsrail'de neden çok fazla izlenildiğine yönelik ise şu analizler yapılıyor:

Muhteşem Yüzyıl çılgınlığı sadece İsrail'de olan bir şey değil. Türkiye'de gösterime girdikten sonra büyük biz izlenme oranına sahip oluyor. Bunda belki de muhteşem kostümler, tempolu hikayeler, başarılı aktör ve aktrisler, siyaset ve entrikalar çok etkili oldu.

İsrail gazetesi Haaretz, Muhteşem Yüzyıl dizisinin Rusya ve Ukrayna dahil Balkanlar ve Doğu Avrupaülkelerinde 200 milyon izleyiciye ulaştığına vurgu yaptı.

YORUMLAR 11
  • ben bile 9 yıl önce Şikayet Et
    bu dizinin bu kadar tutmasina ben bile sasirdim.fakat efekt gerektiren kisimlar cok ametörceydi.nuhun gemisi falan.estonyada bile izleniyor.en azindan bizamanlar güclü oldugumuzu görüyorlar
    Cevapla
  • Octopus Vulgaris 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah' ın büyüklüğü, varlığı, El-Adl olduğu şimdi mi aklına geldi? Allah diyeni linç ettiğinizi de biz unutmadık İlker bey!
    Cevapla
  • ibrahim 9 yıl önce Şikayet Et
    amerikan filmlerinin yaninda yinede az.yani bütün dünya bize pür dikkat kesiliyor sanmayin.sonucta bir film.senaryo oldugunu herkes biliyor.izleyenler eglence olsun diye izliyor.biz osmanliyi biliyoruz da dünyada türkiyenin bir zamanlar süper güc oldugu pek te bilinmiyor.en azindan o filmde savas falan kazaniyoruz.
    Cevapla
  • beyler siz bu film işinden anlamıyorsunuz 9 yıl önce Şikayet Et
    reklamın kötüsü olmaz sonucta mevzu oluyorsunuz. ikincisi osmanlının yukselişini anlatıyor bence diziz yapımcılarına teşekkür etmeniz lazım.
    Cevapla
  • Sezer 9 yıl önce Şikayet Et
    Diriliş Ertuğrul izlesinleer de 0 200 milyon seyirci osmanliyi boyle kaypakca zihninde cizmesin! Ecdadimiza hakret yagdiran diziyi 200 milyon kisi izledi diye bakiyorum da bunu destekliyenler var, yaziklar olsun!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sivas'ta geceye damga vuran penaltı: F.Bahçe ligin dışına itilmiştir
İYİ Parti Genel Başkan adayı Akalın'dan sahte kimlik iddiası!