"Bu bir proje ve vazgeçmeyecekler"

Prof. Dr. Talip Küçükcan, Paris saldırısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"Bu bir proje ve vazgeçmeyecekler"
"Bu bir proje ve vazgeçmeyecekler"
GİRİŞ 12.01.2015 20:16 GÜNCELLEME 12.01.2015 20:16
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü Müdürü ve Marmara Ü. Din Sosyolojisi Anabilim Dalı öğretim Üyesi, Insight Türkiye editörü Prof. Dr. Talip Küçükcan, Elif Çakır'ın bugün Ülke TV'de başlayan Söz Bitmeden adlı programında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalardan satırbaşları:

- Terörü tabii ki lânetliyorum ama dinime hakaret eden bir dergi için ben 'Hepimiz Charlie'yiz' demem. Aslında burada bir dergiyi tartışmıyoruz, Avrupa'yı tartışıyoruz.
Biz Müslümanlar özeleştiri yapmalıyız, peki Avrupalılar Charlie Hebdo üzerinden bir özeleştiri yapacak mı? Türkiye'yi marjinal akımlara, teröre destek veriyor şeklinde suçlayan ülkeler var. Oysa Türkiye terörden en çok zarar görmüş ülkelerden biri... Seçimle yıkamadıkları bir iktidar var çünkü. Mısır'da darbe yaptılar mesela. Türkiye'yi şiddete bulaştırmak istiyorlar, bu bir proje. Vazgeçmeyecekler.

- Charlie Hebdo saldırısında ciddi güvenlik zafiyeti var. Bu insanları neden korumadılar? Kuaşi kardeşler sorgulanmış, gözaltına alınmış ama buna rağmen takip edilmemişler. Öte yandan yerde ateş ediliyor bir polise ama kan izi yok. Kardeşler kimliklerini de otomobilin torpidosunda unutuyorlar.Hala soru işaretleri var.

- Asıl sorulması gereken şu: Bu saldırının kime faydası var? Ayrıca sadece medyada yazılanlarla açıklanacak bir konu değil. Fransa şunu sormalı kendine: Fransız vatandaşı olan bu çocuklar, kendi konforlu dünyalarını bırakıp radikal örgütlere neden katılıyorlar? Madem o kadar özgürlükçü bir ülke, Le Pen'in seçim başarısı nasıl açıklanabilir? Eğer bu çocukların neden radikalleştiğini kendilerine sormazlarsa, Le Pen güçlenir, Pegida güçlenir... Irkçılık, İslamofobi Avrupa'nın değerlerine ters ise neden Avrupa'da taban buluyor?

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • halim 9 yıl önce Şikayet Et
    yahudinin olduğu her yerde de parelel yapı var
    Cevapla
  • süleyman 9 yıl önce Şikayet Et
    alman istihbaratı senelerdir müslümalar hakkında araştırmalar yapıyor cemaatler tarıkatlar mezhepler. islamiyetın içinide dışınıda bizden iyi biliyorlar.islamiyeti hazmetemiyorlar. sıkıntılar bu.sömürgeçi anlayıştan kurtulmadıkca ınsanlığı unutup kendilerini üstünlükçü anlayıştan kurtarmadıkca telaşları dahada artacak batılı ve batılı gibi düşünenlerin
    Cevapla
  • Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    "Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse, kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğunu doğruya iletmez." Maide süresi 51. ayet. Onlar daime kuyu kazacaklar sinsi planlar yapacaklar. birbirlerinin kuyusuunu kazıyormuş gibi görünürler ama aslında alttan ittifak halindedirler... Dost OLMAZLAR.
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Uuu
    Cevapla
  • murattürk 9 yıl önce Şikayet Et
    talip hocam resmen aklımdan geçenlere tercüme olmuşsunuz eksiği var fazlası yok.bu olaylar kesinlikle sıradan bir terör eylemi asla değil bu bir projenin başlangıç parçasıdır.başta Müslümanlar olmak üzere türkiye ve Ortadoğu ve bütün Müslüman ülkerine karşı komplo projesidir.gidişat 3. dünya savaşına doğru gidiyor güçlüler güçlendiklerini düşündüklerini güçsüzleştirmeye çalışıyor.ALLAH bütün Müslümanların yar ve yardımcısı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi