'Cemaat dünyadaki en tehlikeli arşive sahip!'

Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun CNN Türk ekranlarında Gülen Cemaati'ne dönük iddialarına yenilerini ekledi.

GİRİŞ 13.01.2015 09:36 GÜNCELLEME 13.01.2015 09:36
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Paralel yapıyı konu alan "İn" adlı kitabı ile dikkat çeken eski istihbaratçı canlı yayında Mirgün Cabas'ın sorularını yanıtladı. Paralel yapının emniyet içindeki örgütlenmesi aracılığıyla kapsamlı bir istihbarat çalışması yaptığını iddia eden Uzun dünyadaki en tehlikeli arşive sahip olduğunu söyledi.

"DÜNYADAKİ EN TEHLİKELİ ARŞİV CEMAATTE!"

Uzun, MHP, CHP, BDP (HDP) ve AK Parti'nin kasetler üzerinden cemaat tarafından maniple edilmek istendiğini iddia ederken kaset komplolarına dikkat çekti. Deniz Bayakal kasetinin cemaat işi olduğunu tekrar eden Uzun, MHP'nin  MYK üyelerinin kasetlerinin ve BDP'li Bengi Yıldız'ın Bodrum plajındaki fotoğraflarının da cemaat üretimi olduğunu söyledi. Uzun "Dünyadaki en tehlikeli arşive sahipler. Aklımıza gelmeceyek bir arşiv biriktirtirdiler yıllar boyunca. Avrupa'da 1928'de kurulan Opus Dai (Tanrının işi) tarikatına benziyor yapı olarak." dedi.

"CEMAAT KASET İŞLERİNE TÜRKBANK KASETİ İLE GİRDİ!"

Uzun, cemaatin kaset komplosu yöntemini ilk olarak 55. hükümeti 
deviren Türkbank kaseti olduğunu iddia etti. Sözkonusu kasetin emniyetteki cemaatçiler tarafından sızdırıldığını iddia eden Uzun, KPSS sorularındaki yolsuzlukların ise 1984'te başladığını söyledi.

İşte Uzun'un açıklamalarından satır başları:

CEMAATİN HER ÖRGÜTÜNDE BİR AÇIK BİR DE GİZLİ ŞURA VAR

Ben ilk başlarda cemaati olumlu buluyordum. Pozitif bilimlere açık oldukları için, modern oldukları için, Atatürk ile bir dertleri olmadığı için olumlu bakıyordum. Ama sonra yaptıklarına baktığımızda kendi milletlerine karşı oldukları görüldü. Bu örgütün yapısına bakmak lazım. Örgütün her bileşeninde bir şura var. Ama biz de gizli şuraları var. Akşam yatarken kendini general sanan sabah er olarak uyanır. Bu tür örgütlerde durum budur. Nurettin Veren ve Latif Erdoğan örnekleri var. 

POLİS KOLEJLERİNE CEMAATÇİ AİLELERİN ÇOCUKLARI GİREBİLİYOR

Polis kolejlerinin yüzde 99.99'u cemaatçidir. Bugün polis kolejlerine öğrenci alındıktan sonra devşirilmiyor. Çünkü çocukları ailelerinden devşirilmiş durumdayken koleje alınıyor.  Emniyette bir cemaat imamı mutlaka vardır hala. Onu onlar kaldırmazlar, aynen devam ediyorlardır. 

STV DİZİLERİNE DANIŞMANLIK YAPTI MI?

Mirgün Cabas, programdan sonra Twitter hesabından yaptığı açıklamada, izleyicilerden gelen "Sabri Uzun'un STV dizilerine danışmanlık yaptığı" iddiasını yayın sonrası konuğuna sorduğunu vurguladı ve aldığı yanıtı paylaştı:

2011 yılında APK'da (yani kizaktayken) Emniyet Genel Müdürlüğü'nden bu işi (STV dizilerine danışmanlık) yapmam icin izin istediler. Genel Müdürlük de izni verdi. Ama ben bu işi kabul etmedim. Çünkü  aslında elimde hangi bilgilerin olduğunu  öğrenmek istiyorlardı.

YORUMLAR 9
  • kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    bu adamlar vatikan yetiştirmesi ,alta samimi müslüman tabaka görüntüyü bunlar üstünde kurmuşlar kamuflaj olarak kullanılıyor,üste operasyonel acımasız vatikan mossad cia karması.
    Cevapla
  • ferit 9 yıl önce Şikayet Et
    Hepiniz mi yeni uyandınız, ulen varsa ve gördünse bu güne kadar ne bekledin yada git savcılığa hepiniz bu süreçte prim yapma derdindesiniz
    Cevapla
  • güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Obaşıyı karakola çağıramıyanlar generali yargıladı buyrun size delill
    Cevapla
  • güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Bre gafiller inanmayanlara uzun adamı arkadan vurdular parelyapı olmassa onbaşıyı bile karakola çağıramayan cumhuriyet düzeninde GENERAL lerei yargıladı bu devlet. herkezin bilgisi mevcut,tüm devlette otoriteleri hala devam ediyor.işi zor hocanın devletine ve milletine hainlik yapıyorsa cehennem de
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    bildiğin birşey varsa git savcılığa. zaten savcılar dava açmak için can atıyor. böyle bir imkanın varken televizyonda sadece TVde konuşuyorsan, iftira atıyorsun demektir
    Cevapla
  • kolbasar 9 yıl önce Şikayet Et
    İftirayı sadece ve sadece CIAmet atar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!
Hamas: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinden gurur duyduk