'Vendetta maskesiyle eski Türkiye’yi savunmak'

Ülke TV’de yayınlanan ‘Aslında Ne Oldu’ programında başkanlık sistemi tartışması gündeme geldi.

GİRİŞ 11.02.2015 00:49 GÜNCELLEME 12.02.2015 12:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ülke TV'de yayınlanan 'Aslında Ne Oldu' programında başkanlık sistemi tartışması, darbeci zihniyet ve gezi olaylarının sosyolojik travması ele alındı.

Programa Haşmet Babaoğlu'nun yaptığı açıklamalar damga vurdu. Babaoğlu; "Parlamentoyu hala bir siyaset seçkinleri sınıfının meclisi haline getirme imkanı mevcuttur. Dolayısıyla öyle bir şey yaparsın ki bu da ayrı meselelere açılır. O siyaset seçkinleri sınıfının meclisi, Cumhurbaşkanın da mevcut yetkilerini sınırlayabilecek ve resmi oligarşisini hoşuna gidebilecek rejimi bugün olmasa yarın getirebilir. Ama başkan bizden olmazsa. Bakın bu kadar basit mesele başkanlık parameterlik sistemi değil bunlar hepsi hikaye benim için böyle.12 yılda şunu anladılar ya onlara sorsan zaten başkan bizden olsa bu problemleri yaşamayız bütün Türkiye İzmir olur. Bakın açık konuşuyorum bütün Türkiye İzmir oh mis ama mesele o değil ya başkan Erdoğan olduğunda ne yapacaksın şimdi bunu da açacağım biraz. İşte öyle olmazsa  gelecekte ufuk yok o zaman adam gibi eril erkek egemen bir dil kullanıyorum mecburen bunu da çok güzel bir şey de kullanmıyorum hemen eleştirmesin hanım izleyicilerimiz zaten bir şeye benzemiyor. Adam gibi darbeciyiz arkadaş durumuna geçecekler çünkü bunu istemiyorlar daha hala yalan söylemekten hala kandırmaktan hem kendilerini kandırmaktan yanalar çünkü aslında buradan  gidiş artık bu adamların  normal demokratik sosyolojik zeminleri açısından bir şey çıkarmaları mümkün değil."

Konuşmanın devamında İsmail Kılıçarslan; "Ya V For Vandetta maskesi takıp eski Türkiyeyi savunmak çok komik bir şey değil mi? Allah aşkına" diyerek olaya farklı bir boyuttan yaklaştı.

Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk’ün sunduğu programa Haşmet Babaoğlu, İsmail Kılıçarslan ve Selahattin Yusuf konuk oldu.

YORUMLAR 1
  • adada 9 yıl önce Şikayet Et
    ismail abi şair değil mi yahu. :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu