Ilıcak: 'Annem vekil olsaydı felaket olurdu'

Ülke TV’de Arafta Sorular programına konuk olan Mehmet Ali Ilıcak, annesi Nazlı Ilıcak’ı anlattı.

GİRİŞ 16.02.2015 16:55 GÜNCELLEME 16.02.2015 16:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Programda M. Ali Ilıcak, annesi ile siyasi düşüncelerinin çok farklı olduğunu ve gazete patronuyken Nazlı Ilıcak’ı defalarca sansürlediğini söyledi. Nazlı Ilıcak’ın AK Parti’den Milletvekili olma ihtimalini ise ‘felaket’ olarak değerlendirdi.

Mehmet Ali Ilıcak, Ülke TV’de yayınlanan Arafta Sorular programında Esra Elönü’nün konuğu oldu. Mehmet Ali Ilıcak programda annesi Nazlı Ilıcak ile olan ilişkisini anlattı. Geçmişten bugüne annesiyle birçok kez siyasi fikir ayrılığında olduğunu söyleyen M. Ali Ilıcak, ‘‘Biz annemle ilk defa AK Parti’nin ilk 8 senesinde aynı siyasi görüşte olduk’’ dedi. Nazlı Ilıcak’ın ilk dönemlerinde AK Parti’yi çok desteklediğini vurgulayan M. Ali ılıcak şunları söyledi: ‘‘Annem AK Parti’yi ilk başta çok destekledi. Refah Partisi milletvekilliğinden geldiği için yenilikçi hareketle beraber çok destek verdi, birçok şeyi kaybetme pahasına… Şimdi de o desteği farklı yere veriyor. Refah’tayken ben onla aynı siyasi görüşte değildim. Ama AK Parti’yle beraber biz annemle aynı siyasi görüşü paylaştık. Tansu Hanım iktidardayken ben Tansu Hanım’ın yanındaydım, annem karşısındaydı.’’

‘‘Gazete patronu iken annemi çok sansürledim’’

M. Ali Ilıcak gazete patronu iken Nazlı Ilıcak’ın yazılarını çok kez sansürlediğini söyledi. Ancak Nazlı Ilıcak’ın yazılarını annesi olduğu için sansürlemenin zor olduğunu ve bunun için çalışanlarını kullandığını belirtti. O dönemleri şöyle anlattı: ‘‘Can Aksın vardı. Akşam Gazetesi zamanında her gün yazısını okuturdum. Bir de Emin Şirin vardı, annemin eski eşi. O da benimle çalışıyordu. Ben onları kullanıyordum.’’

‘‘Kavgalarım annemle değil’’

M. Ali Ilıcak, Arafta Sorular programında annesi ile olan özel hayatını da anlattı. Nazlı Ilıcak’la olan anne - oğul ilişkisinin çok sağlam olduğunu söyleyen M. Ali Ilıcak, annesi Nazlı Ilıcak ile iş hayatında çoğu zaman kavgalı olduğunu ama özel hayatta ise onu çok sevdiğini vurguladı. Kavgalarının annesi ile olmadığını belirten Ilıcak ‘‘Annem benim için çok önemli bir şahsiyet. Annem sonuçta. Eskiden biraz karıştırabiliyordum bu duyguları. Hırçın kavgalarımız olabiliyordu gazete zamanında. Aynı müessesede anne - oğul çalıştığı zaman ve fikir ayrılığı olduğunda, patronda oğul olunca tabi çok büyük sıkıntılar doğabiliyordu’’ dedi.

‘‘Annem milletvekili olsaydı felaket olurdu’’

M. Ali Ilıcak, annesi Nazlı Ilıcak’ın AK Parti’den milletvekili olma ihtimalini de değerlendirdi. M. Ali Ilıcak’ın ‘‘Şu an Nazlı Ilıcak AK Parti’den Milletvekili olsaydı nasıl olurdu?’’ sorusuna cevabı ‘‘Felaket olurdu, iyi ki olmamış. Aynen bu çizgide olurdu. O ayrılan beş kişinin altıncısı olurdu’’ oldu.
 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • Fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    Hayirsiz evlat dedikleri bu olsa gerek ya, deger mi para ugruna zift medyasina dahil olmak. Annen gibi bir dusunurden gurur duyman lazim. Dikkat ediyomusunuz zamaninda Akp yi savunanlar bugunlerde u donusu yaptilar nedeni acaba fikirlerin degismesi ve ulkeyi ucuruma dogru goturmek olabilir mi?
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Doğruları söyleyene hayırsız evlat denmez, ama cumhurbaşkanı, başbakan ve biri hariç tüm bakanları dinleyenlere, MİT tırlarını durdurup bizi dünyaya şikayet edenlere dense dense hain denir. Nazlı Ilıcak Gezi kalkışmasında da çapulcuların ve vandalların yanında yer almıştı. Şimdi de HDP’ye oy vereceğini söylüyor. Camia da Batıda CHP, doğuda HDP için çalışmıştı. Tam da birbirlerini buldular. Birileri Ak Partiden U dönüşü yaparak CHP ve HDP’yi destekliyorlarsa, yörüngesini şaşırdıysa kendileri düşünsün. Ülkenin uçuruma gittiği falan yok, sadece birileri güç zehirlenmesiyle kendilerini merkez sandıkları için kendilerinin uçuruma yuvarlanmasını Ülkenin uçuruma yuvarlanması sanması söz konusu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam