Hasan Öztürk'ten 'yörük' Süleyman Şah cevabı

Salih Memecan'ın dünkü karikatürüne de atıf yapan Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, sözlerini çarpıtmaya çalışanlara cevap verdi.

GİRİŞ 25.02.2015 14:04 GÜNCELLEME 25.02.2015 15:15

Türk ordusunun büyük başarı ile gerçekleştirdiği Şah Fırat operasyonun yankıları sürüyor. Ünlü karikatürist Salih Memecan, çizdiği karikatürde Süleyman Şah'ı, "Evilya Çelebi"ye benzetti ve "öldükten sonra en çok seyahat eden ecdat" ifadesini kullandı.

Ülke Tv ekranlarında yayınlanan "Aslında Ne oldu" programında hem Memecan'ın anlamlı karikatürü yorumlandı, hem de operasyon sabahı, benzer bir yorum yaparak, Süleyman Şah'ın ruhaniyetinin dolaşmaya devam ettiğini vurgulayan Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, çarpıtılmaya çalışılan sözleriyle ne anlatmak istediğini açıkladı.

Öztürk, Manevi önderlerin Anadolu'da bir çok yerde, ruhani makamlarının da olduğuna dikkat çekti ve bu nedenle Süleyman Şah için "seyahat eden yörük" benzetmesini kullandığını belirtti.

Öztürk, ifadelerini çarpıtmaya çalışan medya organlarına tepki gösterdi ve "ecdadımızın ruhaniyetine asla saygısızlık yapmayız" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e veda eden ilk takım belli oldu!
Yalanlara tepki gösterip borçları açıkladı! 20 günde 2 milyar TL harcamadıysanız...