Erdoğan'ı yazan adam ilk kez konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 yıl boyunca en yakınındaki isim olan Aydın Ünal, liderlerin performanslarını değerlendirdi.

Erdoğan'ı yazan adam ilk kez konuştu
Erdoğan'ı yazan adam ilk kez konuştu
GİRİŞ 05.03.2015 08:24 GÜNCELLEME 05.03.2015 08:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın başbakan olarak hiçbir dönem gündemi değiştirme gibi bir gayreti olmadığını söyleyen Ünal, siyasette sözün etkisinin Erdoğan ile birlikte etkisini artırdığını anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yedi yıl metin yazarlığını yapan ardından da istifa ederek AK Parti'den milletvekili adayı olan Aydın Ünal, liderlerin performanslarını değerlendirdi. Ünal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk konuşmasının çok kötü olduğunu ve ondan sonra da hiç düzelmediğini, Bahçeli'nin konuşmasını ise tahammül edilmesi zor konuşmalar olduğunu iddia etti. Aydın Ünal şunları söyledi;
 
"ERDOĞAN’IN GÜNDEM DEĞİŞTİRME GİBİ BİR DERDİ HİÇ OLMADI"
 
"13 yıl hükümette çalıştım, 7 yıl da Sayın Cumhurbaşkanımızın (Başbakanımızın) metin yazarlığını yaptım. Gündem değiştirmeye yönelik çabasını görmedim. Çok samimi olarak görüyorum. Böyle bir ihtiyacı da hiçbir zaman olmadı. Çünkü, gündemi zaten oluşturan kendisi. Belki o kriz dönemlerinde farklı konu açtığı zaman bu gündem değiştirmeye yönelik bir çaba gibi olabilir ama buna zaten ihtiyacı yok. Herhangi bir konuyu açtığı zaman, herhangi bir konuyu tartışmaya başladığı zaman zaten Türkiye’nin gündemi oraya gidiyor, o konuşuluyor. Bunun için hiç siyaset mühendisliği veya gündem mühendisliği yapmadı. Çok doğal akışında yürüdü. Bizim içeriden gördüğümüz buydu.
 
"KILIÇDAROĞLU ÇOK KÖTÜYDÜ VE HİÇ DÜZELMEDİ"
 
Kemal Kılıçdaroğlu’nun kongredeki ilk konuşması gerçekten de çok kötü bir konuşmaydı. Sonrasında da o konuşma hiç düzelmedi. Son bir sene içinde konuşmalarında bir değişiklik var. Benim tahminim yanındaki o sadece İslamcı danışmanlardan kaynaklanan bir değişiklik var. Ama konuşması hala çok ciddi sorun. Kendisine iyi metinler hazırlanmıyor, hazırlansa da metinle bir uyumu yok. İrticalen konuşmak için kendisini çok zorluyor. Ama o da çok etkili olmuyor.
 
BAHÇELİ’Yİ TABANI DİNLEMİYOR
 
Devlet Bahçeli’ye iyi metinler hazırlanıyor ama o metinler Sayın Bahçeli’nin önünde olan metinler. Metinler liderin önünde olmamalı, arkasından gitmeli. O üslup, o uyum metinlerle bir türlü tesis edilemiyor. Dolayısıyla konuşmaları çok yapmacık kalıyor.
 
"Sayın Bahçeli’yi kendi tabanının dinlediğini zannetmiyorum. Haftada bir ya da iki konuşması oluyor, kendi tabanı dinliyor mudur bilmiyorum. Biz metin ekibi olarak bütün siyasilerin konuşmalarını pür dikkat dinliyorduk. Ne diyor, nasıl bir yöntem izliyor, bunu çözmeye çalışıyorduk. Sayın Bahçeli’yi hiç dinlemiyorduk."

BAHÇELİ'Yİ KIZDIRACAK SÖZLER

"Tahammül edilmesi çok zor konuşmalardı. Cümle de çıkmıyor. Cevap vermeniz gerektirecek bir şey de çıkmıyor. Plan, proje hiç yok. Siyasete ilişkin bir şey söylese de oradan yürüsek, öyle bir durum da yok. Özellikle son dönemde hakaret dozu çok fazla arttı. Ve gerçekten Sayın Bahçeli’nin konuşmaları dinleniyor olsa Türkiye’de çok ciddi sıkıntı oluşur. Dinlenmiyor olması Türkiye adına bir talih."

Ünal bu açıklamaları, 24 TV’de Fadime Özkan’ın moderatörlüğünü yaptığı ‘Yüz Yüze’ programında yaptı. 

YORUMLAR 2
  • bahadır yıldız 9 yıl önce Şikayet Et
    doğru söze ne denir
    Cevapla
  • Muhasebeci, 9 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın Aydın Ünal, yazın çok hoşuma gitti çok güldüm, hele ki bahçeli bölümüne:)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...