İslamcı gruplar çözüm sürecine nasıl bakıyor?

‘Pergel’de bu hafta PKK’ya yapılan silah bırakma çağrısı sonrasında çözüm sürecinin nasıl ilerleyeceği masaya yatırılacak.

İslamcı gruplar çözüm sürecine nasıl bakıyor?
İslamcı gruplar çözüm sürecine nasıl bakıyor?
GİRİŞ 27.02.2015 16:32 GÜNCELLEME 07.03.2015 10:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ülke TV’de Nevzat Çiçek’in hazırlayıp sunduğu ‘Pergel’de bu hafta İslami kesimin çözüm sürecine bakışı konuşulacak. İmralı’nın PKK’ya silah bırakma çağrısı yaptıktan sonra çözüm sürecine ilişkin nelerin değişeceği, önümüzdeki aylarda yapılacak genel seçimlerin sürece etkisi ele alınacak. İslamcı gurupların çözüm sürecine etkisi Pergel’de anlatılacak. Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı Said Sahin ve Araştırmacı Yazar Sıbğatullah Kaya’nın katılacağı programda; ‘Çözüm sürecine dindarlar nasıl yaklaşıyor? Sürece nasıl katkı verilir, çoğulculuk nasıl sağlanır? PKK'nın silah bırakması diğer kesimler için neyi ifade ediyor? Bölgenin geleceği açısından sorunun çözümü noktasında dindarlar süreçte aktif olarak nasıl yer alabilir?’ soruları cevaplanacak.
 
Hz. Mevlana’nın ‘Pergel’ metaforundan hareketle, olaylara farklı pencerelerden bakılarak tüm olasılıklar Pergel’de ele alınıyor. Nevzat Çiçek’in sunduğu, uzman konukların yorumlarıyla ekrana gelen Pergel bu akşam saat 23.30’da canlı yayınla Ülke TV’de.
 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • bekir 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın sait bey kesinlikle takip edilmesi gereken biridir..islamı çok iyibilen bir müslümandır ,aynı zamanda gayriislami bir yapı olan pkk yıda çok iyi biliyor..tavsiye ederim programı takip edin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?