Misafirperverliğin önemi Kanal 7'de

Cuma Sohbetleri’nde bu hafta İslam’da cömertlik ve misafirperverliğe gösterilen özen hakkında bir sohbet gerçekleştirilecek.

Misafirperverliğin önemi Kanal 7'de
Misafirperverliğin önemi Kanal 7'de
GİRİŞ 06.03.2015 09:46 GÜNCELLEME 13.03.2015 17:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kanal 7’nin ilgiyle izlenen programı Cuma Sohbetleri’nde bugün İslam’da cömertlik konusu ele alınacak. Elif’te ise Arzu Selim’i öldürmek için yeni bir plan yapacak. Kanal 7 film saatinde bugün ilk olarak Rambo 4 ekrana gelecek. Hemen ardından ise Korkusuz Korkak izleyicilere eğlenceli dakikalar yaşatacak.

 
Cuma Sohbetleri  - 09:45

 
Cuma günlerinin maneviyatını ekrana taşıyan Cuma Sohbetleri’nde bu hafta İslam’da cömertlik ve misafirperverliğe gösterilen özen hakkında bir sohbet gerçekleştirilecek. Misafir ağırlamanın önemi, misafir gelen evin bereketlenmesi, misafire cömert davranmanın faydaları canlı yayında izleyiciye aktarılacak.

Elif – 19:45

 
Gonca’nın Selim hakkında öğrendiği gerçekler onu endişelendirince, harekete geçer. Arzu, Selim’in bildiği büyük sırrı, ortaya çıkarabilme ihtimalini düşünüp çılgına dönmüştür. Erkut’un da kışkırtması Arzu’nun tekrar, Selim’in hayatını tehlikeye sokmak için planlar yapmasına sebep olur.  Fakat Arzu hesaba katmadığı, hayatının bundan sonrasını değiştirecek bir durumla karşılaşacaktır.
 

Rambo 4: John Rambo – 20:45

 
Kanal 7 yabancı sinema kuşağında macera dolu bir film ekrana geliyor… Sylvester Stallone’nin yönetmenliğini ve oyunculuğunu üstlendiği efsanevi  “Rambo “ serisinin 4. filmi “Rambo 4: John Rambo”   Kanal 7’de… Serinin son filminin üzerinden 20 yıl geçer ve artık kuzey Tayland’a yerleşmiş olan JOHN RAMBO (SYLVESTER STALLONE) Salween Nehri üzerinde çalışan bir bot işletmektedir. Tayland-Burma sınırında (Myanmar) devam eden dünyanın en uzun sürmüş sivil savaşlarından biri, Burma-Karen mücadelesi 60. yılına girer. Ancak, artık dağlarda ve ormanlarda balık tutarak, avladığı zehirli yılanları satarak geçinen, yalnız ve basit bir hayat süren Rambo savaşmayı, asilerin ya da barış gönüllülerinin peşinden gitmeyi bırakır. Tüm bunlar, bir grup insan hakları misyoneri gelip de Amerikalı bir nehir rehberi John Rambo’yu aramaya başladığında değişir. Sarah (JULIE BENZ) ve Michael Bennett (PAUL SCHULZE) Rambo’ya ulaştıklarında, geçen yıldan beri Burma ordusunun mülteci kamplarına bağlanan yollar üzerine mayın döşediğini ve bu yüzden karayolu ile yolculuk yapmanın artık çok tehlikeli bir hal aldığını anlatırlar. Rambo’dan istedikleri, kendilerine Salween nehri boyunca rehberlik yapması, misyonerlerle beraber tıbbi yardım malzemelerini ve gıda desteğini sağ salim Karen kamplarına ulaştırmasıdır. Her ne kadar Burma’yı baştan başa geçmeyi zorunlu kılacak bu teklifi en başta reddetse de Rambo sonunda Sarah, Michael ve ekibiyle beraber yola koyulur. Aradan iki hafta bile geçmeden rahip Arthur Marsh (KEN HOWARD) Rambo’yu bulur ve kendisine, yardım ekibinden hiçbir haber alınamadığını, elçiliğin ekibin yerini bile tespit edemediğini anlatır. Amerikan Ordusu onu Vietnam’da bir süper silah olarak eğitmiştir. Her ne kadar aradan on yıllar geçmiş olsa da bu yalnız savaşçının ne yapması gerektiği oldukça açıktır.
 

Korkusuz Korkak – 22:45

Kahkahalarla izleyeceğiniz bir Kemal Sunal klasiği: Korkusuz Korkak. Mülayim Sert adı gibi yumuşak başlı, her türlü kötülüğü gülerek karşılayan saf bir gençtir. İşyerinde, evde, sokakta her yerde iyi niyeti sömürülür, haksızlığa uğrasa da ses çıkartamaz. Günün birinde doktorundan korkunç bir haber alır. Ölümcül bir hastalığa yakalandığını ve altı aylık ömrü kaldığını öğrenir. Hayatının kalan kısmı kendisini daha önce sömüren ve haksızlık yapan insanlardan intikam almaya karar verir. Bir değişir, pir değişir Mülayim. Eski Mülayim gitmiş, gamsız, cesur, her şeyi göze alan biri gelmiştir. Patronundan ev sahibine, mahalleliden mafyaya kadar herkes bu değişimden payını alır.
 

YORUMLAR 1
  • Tanıyan biri 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz sözü eylemine uygun olan kişileri dinleriz. Tanımayanlar dinlesin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier davetlilere döner kesti