Tarhan: 13 yıldır iktidar kazanıyorsa...

Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, Ülke Tv'de yayınlanan 'Söz Bitmeden'in konuğu oldu.

GİRİŞ 11.03.2015 18:30 GÜNCELLEME 21.03.2015 11:17
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Tarhan, CHP’nin içinde Mustafa Kemal ilkelerinin olmadığını gördüğünü söyledi. Emine Ülker Tarhan 13 yıldır kazanan iktidar varsa muhalefetin oturup düşünmesi gerektiğini de belirtti.

‘CHP TOPLUMA SEÇENEK SUNAMADI’

Programda muhalefeti de eleştiren Emine Ülker Tarhan, muhalefetin şapkayı önüne alıp düşünmesi gerektiğini vurguladı. Tarhan; “Asıl sorun iktidar sorunudur. Ancak muhalefette, iktidarı iktidar yapmıştır. Eğer 13 yıldır sürekli kazanan bir iktidar varsa muhalefetin oturup, düşünmesi lazım. Bugüne kadar bunu yapmadığını görüyoruz. Sürekli olarak iktidar her seferinde güçleniyor. İktidar muhalefeti kendi alanında top oynamaya zorluyor ve bunu başarıyor. Dolayısıyla muhalefetin şapkayı önüne alıp ben nerede hata yaptım şeklinde düşünmesi lazım. Bu kadar yolsuzluk iddialarına rağmen iktidarın yıpranması gerekiyordu. Ancak öyle olmadı. Çünkü muhalefet bu metal yorgunluğuna çözüm olamadı. Benim CHP’den ayrılma nedenim de budur. Siyaseti ilkeler için yaparsınız. Eğer yazdığınız çizdiğiniz ilkeleriniz varsa ona dikkat etmek zorundasınız. Sağa sola söz vermekle insan kazanamazsınız. Topluma seçenek sunulmadı CHP tarafından.”

‘BAŞKOMUTAN OLACAK EKMELEDDİN İHSANOĞLU ŞİMDİ NEREDE?’

Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesiyle ilgili de konuşan Emine Ülker Tarhan, İhsanoğlu şimdi nerede diye sordu? Tarhan; “Siz Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına onunla aynı dili kullanmış olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday koyarsanız nasıl seçimi kazanırsınız. CHP’nin tabanı tarafından benimseyeceği bir profil değildir Ekmeleddin İhsanoğlu. Başkomutan olacak olan Ekmeleddin İhsanoğlu nerededir şimdi? Nerededir? Daha güçlü bir adayla 2. Tura taşımak isteyebilirlerdi. Ama CHP ikinci turu düşünmedi anlaşılan. O dönem karanlık bir dönemdir. Kim kimin kulağına bir şeyler fısıldadı açıkçası bilmiyorum. Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına güçlü bir aday çıkarılabilirdi.” ifadelerini kullandı.  

‘GEZİ DE POLİS ARACININ YAKILMASINI TASVİP ETMEM’

Gezi parkı olaylarını da değerlendiren Emine Ülker Tarhan, polis aracının yakılmasını tasvip etmeyeceğini söyledi. Tarhan şunları kaydetti; “Benim hayatım vandallara, sapıklara, şiddet içerikli eylemler ile mücadele ile geçti benim hayatım. Ben polis aracının yakılmasını elbette tasvip etmem. Böyle bir şey olabilir mi? Ancak gezi parkı eylemleri sırasında Başbakan’ın ‘yüzde 50’yi zor tutuyorum’ sözü yanlıştı. O söz üzerine palalılar ortaya çıktı. Kabataş olayında bozuk olan mobese görüntüleri ortaya çıkarılmalıdır. Orada Zehra Develioğlu’nun yaşadığı 70 – 80 kişi değil, 1 kişi de olsa yapılanlar suç kapsamındadır.”

‘PENSİLVANYA İÇİN YAPTIĞIM YAZILI AÇIKLAMA CHP’DE SORUN YARATMIŞTI’

18 Haziran 2012 tarihinde Fethullah Gülen’in Türkiye’ye dönüp siyaset yapsın” şeklindeki yazılı açıklamasıyla da ilgili konuşan Emine Ülker Tarhan, o döneme ilişkin çarpıcı bilgiler paylaştı. “Fethullah Gülen’i Türkiye’ye davet etmişti Recep Tayyip Erdoğan. Fethullah Gülen’de bu daveti kabul etmemişti. Kendisi dönmeyeceğini açıklamıştı. Bende Gülen’in daveti kabul etmeyince yazılı açıklama yaptım. ‘Yüreiğiniz varsa çıkın ortaya dönün ülkenize. Kimseye yaslanmadan yapın siyasetinizi, namusluca. Korkaklar arkadan siyaset yaparlar.’ şeklinde ifadeler yer alıyordu. Sayın Erdoğan yerel seçimler öncesi bu yazılı açıklamamı Erzurum’da paylaşmıştı. Benim bu açıklamam CHP’de rahatsızlığa neden oldu. Detayına girmeyeceğim ama CHP’nin için de sorun yaratmıştı. Cemaat kendine AK Parti’yi oyuncak seçmiş olabilir.” şeklinde konuştu.  

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 17
  • Koray 9 yıl önce Şikayet Et
    Yeni bir Oyun tezgaha girdi Haberiniz ola!...AKP yi övüp,Erdogani Meth ederek AKP lilerin Oylarini çalacaklar.VAY UYANIKLAR VAY!.....
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    havadurumuistanbul
    Cevapla
  • zeki 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın tarhan çok mert konuşuyorsunuz size akp yakışır bu millet dobra insanları sever
    Cevapla
  • Fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    eger konustigunun arkasinda duruyorsa gercekden cok iyi dogruya dogru egriye egridiyor helal oldun. tam Erbakan hocamin istedigi gibi, keske AKP ye katilsaydi
    Cevapla
  • Kılıç Arslan 9 yıl önce Şikayet Et
    Diğerlerinden akıllı olduğu gerçek.. Ancak cehape doğruya doğrucuları sevmez.. Onlar sadece inkar ve iftiraya prim verir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt