Kurt, Kılıçdaroğlu'nun seçim vaadini yorumladı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim vaadini Sosyal Güvenlik Uzmanı Resul Kurt böyle yorumladı.

GİRİŞ 26.03.2015 12:38 GÜNCELLEME 26.03.2015 17:03
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Sosyal Güvenlik Uzmanı ve Star Gazetesi yazarı Resul Kurt, 24 TV'de Ersoy Dede'nin sunduğu Akşam Haberleri'ne konuk oldu, Kılıçdaroğlu'nun yeni seçim vaadini yorumladı.

Kılıçdaroğlu'nun emeklilere her yıl iki maaş ikramiye vaadinin hesapsız kitapsız ortaya atılmış bir vaat olduğunun altını çizen Resul Kurt, rakamlarla SGK'nın durumunu anlattı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde Türkiye'deki sağlık hizmetlerinin içler acısı halini, hastanelerdeki sefaleti hatırlatan Kurt, " SGK bugün Türkiye'de hepimizin kurumu. Yani sadece devletin bir kurumu olarak görmemek lazım. Bizim çocuklarımız, eşlerimiz, herkesin, yarının en büyük güvencesi SGK. İhtiyacımız olduğunda, emekli olduğumuzda, hastalandığımızda bütün vatandaşların güvenebileceği en garantili kurum, tek yer belki de orası" ifadelerini kullandı.

Resul Kurt şöyle konuştu:

NET BİR ŞEKİLDE RAKAMLARI ORTAYA KOYMAK LAZIM

Tam 10 milyon 920 bin 901 emeklimiz var SSK'dan, Bağ-Kur'dan, Emekli Sandığı'ndan emekli olan. Emeklilerimiz o haberlerle belki heyecanlandılar. Ama net bir şekilde rakamları ortaya koymamız lazım.

Devlette herşey bütçeyle olur. Önce onu söyleyelim. Yani "ben geldim, yeni bir şey getirdim, herkese şunu vereceğim" deme imkanımız yok.

DEVLETTE HİÇBİR ŞEY "BEN YAPTIM OLDU" MANTIĞIYLA OLMAZ

Zaten Sayın Kılıçdaroğlu hesap uzmanlığı yapmış, devlette üst kademelerde görev yapmış. Hatta SSK Genel Müdürlüğü yapmış bir isim. Çok daha iyi bilmesi gerekir ki, devlette hiçbir şey "ben yaptım oldu"yla olmaz.

SÜLEYMAN DEMİREL'İN MEŞHUR VAADİ

Hatırlarsanız bir dönem Süleyman Demirel'in bir güzel sözü vardı "kim ne veriyorsa ben beş fazlasını veriyorum" diye. Bu da aynen o hikayeye dönmüş oldu.

BİR SİYASETÇİ ÖNCE KENDİ SÖZÜNE KENDİ İTİBAR ETMELİ

Belki de burada en çok dikkat çeken nokta şu, bugüne kadar hiçbir parti lideri noterden bir taahhütname hazırlamamış. Neden? Çünkü siyasetçinin sözüne önce kendisinin itibar etmesi lazım. Yani ben bir noktaya itibar edemiyorsam, bir hususta kendimi güvenilir olarak kabul ettiremiyorsam o zaman gidip noterde böyle bir belge yaptırma ihtiyacı hissederim.

SÖZÜNE GÜVENİLİP GÜVENİLEMEYECEĞİNİ TAAHHÜT EDEMİYOR, NOTERE TASDİK ETTİRİYOR

Allah aşkına, siz bir partinin genel başkanısınız. Ve sizin sözünüze güvenilip güvenilmeyeceğini siz kendiniz taahhüt edemiyorsunuz ve gidip bir notere tasdik ettiriyorsunuz.

Öte yandan, bu Türkiye için çok popülist bir yaklaşım. Yaklaşık 25 milyar liralık bir rakamdan bahsediyoruz. SGK'nın zaten 2014 yılında 20 milyar liralık bir açığı var. 2014 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ödediği emekli aylıklarının toplamı 134 milyar 392 milyon lira.

İKRAMİYE VERİLEBİLSE ZATEN İKTİDAR BU FIRSATI KAÇIRMAZ, KENDİSİ VERİR

Yılda iki kez emeklilere 2 maaş ikramiye verilecek olsa şimdiki iktidar verir zaten bunu. Hiçbir siyasi iktidar, oy alabileceği bu tür konuları görmemezlikten gelmez. AK Parti eğer popülist bir poitika uyguluyor olsaydı, ne yapardı? Emeklilikte yaşa takılanların sesine kulak verirdi. Onu bile yapmak mümkün değil. Bunu yapmaya kalksa, ilk etapta hemen emekli olacak 500 bin kişi var. 1.000 TL'den maaş bağlasanız 500 milyon lira yapar. 1 yılda çok ciddi bir büyüklüğe ulaşır. 

YORUMLAR 20
  • ........... 9 yıl önce Şikayet Et
    aaaaaa
    Cevapla
  • halk 9 yıl önce Şikayet Et
    ya sen bilmiyorsun yada bilmek ve görmek istemiyorsun bunu yapmak kolay hemde çok kolay yolsuzlukları yok et talana son ver zaten kendiliginden olur herşey akp vermek istemiyor çünkü muhtac etmek kültürü var onlarda
    Cevapla
  • SGK tuzağa hazırlanıyor 9 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet dikkat etmeli. SGK daki bazı insanlar AKP karşıtlığı için fırsat olacak bu durumu değerlendirecekeler
    Cevapla
  • büyük kartal 9 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu nun vaadi çok kolay bir şekilde gerçekleşir . 17 -25 Aralık'ta Çalınan para 100 milyar euro yani 285 milyar tl. Emekliye verilecek ikramiye tutarı ise 23 milyar tl yani kılıçtaroğlu AKP gibi hırsızlık yapmazsa tam 12 sene bu vaadini yapabilir. Ve CHP tarihinde olmayan cami cemaatinden bile oy alabilir. Anladın mi şampiyon hadi bakalım şimdi uzayabilirsin.
    Cevapla
  • büyük kartal 9 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş dönemde asgari Ücret 230 tl kiralar 70 tl yani Üçte biri . bir asgari Ücret e 23 gram altın alınıyordu şimdi asgari Ücret 850 kira 700 ve bir asgari ücrete tam tamına 8.5 gram altın alınıyor yanlış duymadınız 8.5 gram yazıyla sekiz buçuk gıram.. Cevap yeter sanırım şampiyonlar şimdi kuyruğunuzu kıstırıp uzayabilirsiniz. Yada yol yaptı Kaldırım döşedi köprü yaptı inşaat yaptı bina yaptı falan demeye devam edin.
    Cevapla
  • fakiro 9 yıl önce Şikayet Et
    sen 100 milyareuronun kaç kamyon yükü olduğunu hesap edememişinki bu martavala senin cahllerde inanmışsınız.ama ayakkabı kutularına yerleşeceği saçmalığına da kanmışsınız. şimdi söyle hangisi doğru.
    Cevapla
  • yürüüü be kartal kim tutar seni 9 yıl önce Şikayet Et
    koçum seninki sadece bir iddia eğerki hükümet bu parayı çalmış olsaydı şu an klavyeden yazıp sallayacak internetide bulamazdın geçmiş dönem iktidarlarını özelliklede kemalın sgk maceralarını izlemiş olsaydın daha iyi anlardın diyecem ama boşşş bir hazımsızlık timsali salla gitsin biri yemezse biri yer nasılsa bunca zamandır uzamış biri olarak bu seçimdede uzarken bi sıkıntı yaşamazsın umarımmmm
    Cevapla
  • hak 9 yıl önce Şikayet Et
    lütfen rica ediyorum,2002 öncesini hatta dahada gerisini hatırlayınız unutmayalım ve unutturmayalım.bütün siyasiler bu ülkede görev aldılar bir şekilde .neydiler sizce. ben şahsen çok mağdurluğum var 2002 öncesindekilerden.kuyrukları,hakaretleri,yolsuzlukları unutmadım.kemal pişkini ssk yı mahvettiniz şimdi canım vatanımımı mahvedeceksiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?