"Hayat Acun'un programlarından ibaret değil"

Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mansur Topçuoğlu, "Hayat yalnızca Acun Ilıcalı’nın programlarından ibaret değil" dedi.

"Hayat Acun'un programlarından ibaret değil"
"Hayat Acun'un programlarından ibaret değil"
GİRİŞ 26.03.2015 15:39 GÜNCELLEME 26.03.2015 15:39
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sakarya Üniversite’sinde gençlere seslenen Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mansur Topçuoğlu, "Gençlere iki yol seçenek olarak sunuluyor. Ya Topçu ya Popçu olarak dar bir çerçeveye sokarak onları kısıtlıyorlar. Hayatın yalnızca televizyonlarda reyting rekorları kıran Acun Ilıcalı’nın programlarından ibaret olduğunu zannetmeyin” dedi.

TÜRKİYE’DE GENÇLERİN ROLÜ VE GİRİŞİMCİLİK

Âdil Hareket ve İhyâ Derneği (AHİD) tarafından çeşitli öğrenci kulüpleri ve derneklerin ortaklığı ile düzenlenen Türkiye’de Gençlerin Rolü ve Girişimcilik konferansları hız kesmeden devam ediyor.

İstanbul’un yanı sıra Türkiye’nin her bölgesinden çeşitli üniversitelerde gerçekleştirilen programlarda konuşmacı olarak Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mansur Topçuoğlu ve  AHİD Başkanı Tek Harf İki Hece adlı kitabın yazarı Mustafa Gözel yer alıyor.

GENÇLER ROLLERİNİ KEŞFETMELİ

Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mansur Topçuoğlu, son olarak Sakarya Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Topçuoğlu, “hiçbir yerden alıntı değil, kendi çıkarımlarım” diyerek ifade ettiği “girişimciliğin kodları”nı anlattı.

Topçuoğlu, maddeler halinde açıkladığı “girişimciliğin kodları”nı ise “Kendini bilmek, tanımak ve keşfetmek, hayal etmek, öngörülemeyeni öngörmek,harekete geçmek, risk alıp cesur olmak, yatırım yapılabilir ve donanımlı olmak” şeklinde açıkladı.  
Bu kodları kendi hayatından ve diğer örneklerden alıntılar yaparak somutlaştıran Topçuoğlu, Türkiye’de özellikle gençlerin rollerini keşfetmeleri gerektiğini ifade etti.

 

TÜRKİYE’DE GENÇLERİN HENÜZ HİÇBİR ROLÜ YOK!

Ülkemizde kırk beş milyona yakın genç nüfusun olduğunu belirten Topçuoğlu “bu gençler nerede” diyerek gençlerin Türkiye’de henüz hiçbir rollerinin olmadığının altını çizdi.

HAYAT ACUN ILICALI’NIN PROGRAMLARINDAN İBARET DEĞİL

Gençlere iki yol seçenek olarak sunuluyor. Ya Topçu ya Popçu olarak dar bir çerçeveye sokarak onları kısıtlıyorlar. Hayatın yalnızca televizyonlarda reyting rekorları kıran Acun Ilıcalı’nın programlarından ibaret olduğunu zannetmeyin” diyen Mansur Topçuoğlu, gençlere üçüncü bir seçenek olduğunu hatırlattı ve hep birlikte Yeni Türkiye’nin inşasında aktif rol almaları gerektiğini belirtti.

“GİRİŞİMCİLİĞİN BİZCESİ”

Âdil Hareket ve İhyâ Derneği (AHİD) Başkanı Mustafa Gözel ise konuşmasında, derneğin faaliyetlerinin yanı sıra “girişimciliğin bizcesi” olarak adlandırdığı “müteşebbislik kavramı ve alternatif girişimcilik” konularına değindi.

GENÇLERİN BİÇİLEN ROL “DÜŞÜNMEMEK”

“Yüz elli yıldır kıskacında olduğumuz düzen ve sistem, gençlere “düşünmemek” rolünden başka bir rol yüklemiyor” diyen Gözel, Eğitim Sistemi’nin çarpıklıklarını anlatarak “Bence bu bir eğitim sistemi değil yalnızca bir sınav sistemi” diyerek sistemin gençler için adeta bir afyon olduğunu belirtti.

BİZİM BİR DERDİMİZ VAR

Adaletin sihirli bir kavram olduğuna ve her insanın adalete ihtiyaç duyacağına değinen Mustafa Gözel “Bizim bir derdimiz var” diyerek, adaletsizlik üzerine kurgulanmış “Yeni Dünya Düzeni”ni, yine dört beş asır Dünya’ya adalet dağıtan bir milletin mirasçıları olarak bu coğrafyanın insanlarının değiştirmesi gerektiğini hatırlattı ve “derdimiz tarihimizin bize biçtiği bu misyonu hakkıyla idrak edebilecek seviyeye yeniden gelebilmek” dedi. Gözel ayrıca programların da amacının gençlerin içindeki bu şuuru canlandırmak, katma değer üretebilecekleri her alanda teşebbüs etmelerine vesile olmak olduğunu da belirtti.

YORUMLAR 4
  • Isa Tunc 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben lise terk biriyim. Acun bey akilli biri yalniz sadece kendisine faydali biri. Daha ilk programminda hani kutu acilan programda kimseye bir faydasi olmadigini biliyordum. Daha ozaman programini kahvehane veya toplu olarak seyredilen yerlerde nazimin gectigi kisilere size bunu silah zoruylami seyrettiriyorlar dedigimde tepkiler aliyordum. Ben ikazi biraktim ama seyretmiyorum. Saygilar.
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    adam haklı . uyutuluyor insanlar
    Cevapla
  • salih 9 yıl önce Şikayet Et
    al benden de o kadar!Gençler acun dışında başka birşey izlemiyor.Adam da küpünü dolduruyor.Bir de bu yetmezmiş gibi paralelci atalay demirciyi meşhur edip,kanalında zengin ediyor.
    Cevapla
  • miso 9 yıl önce Şikayet Et
    eminmisin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu