Yasin Börü'nün annesinden Cüneyt Özdemir'e tepki

Yasin Börü'nün annesi Hatice Börü, 'Oğlumun bedenine dokunan herkesin cezalandırılmasını istiyorum' derken çarpıcı açıklamalar yaptı.

Yasin Börü'nün annesinden Cüneyt Özdemir'e tepki
Yasin Börü'nün annesinden Cüneyt Özdemir'e tepki
GİRİŞ 01.06.2015 13:05 GÜNCELLEME 01.06.2015 13:20
Bu Habere 167 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'daki Kobani bahanesi ile gerçekleştirilen terör eylemleri sırasında katledilen Yasin Börü'nün annesi Hatice Börü, ‘‘Yasin’in bedenine dokunan herkesin cezalandırılmasını istiyorum. Tek tek salıveriliyorlar, dışarı çıkarlarsa ben daha çok kahrolurum’’ dedi. Anne Börü, oğlunu 3 gün beklediği balkonda zılgıt sesleri duyduğunu ve onların zılgıt seslerini duydukça beddua ettiğini söyledi.

Ülke TV’de Esra Elönü’nün hazırlayıp sunuduğu Arafta Sorular’ın dün akşamki konukları, Kobani eylemleri sırasında Diyarbakır'da kurban eti dağıtırken saldırıya uğrayarak öldürülen Yasin Börü’nün annesi Hatice Börü ve babası Fikri Börü oldu.

Duygulu anların yaşandığı programda Anne Hatice Börü, oğlunun kimseye zarar vermediğini ve zalimce katledildiğini söyledi. Yasin’in faillerinin bir türlü cezalandırılmadığını ve ‘‘Yasin’in bedenine dokunan herkesin cezalandırılmasını istiyorum’’ diyen Anne Börü şunları söyledi:

‘‘Özellikle devlete, hükümete soruyorum. Anladık, Demirtaş’ın dokunulmazlığı var. Zübeyde Zümrüt’ün dokunulmazlığı var mı? Gülten Kışanak’ın dokunulmazlığı var mı? Niye sokağa emri verenler yargılanmıyor? O sokakta 500 kadar kişi vardı. Yasin’in bedenine dokunan herkesin cezalandırılmasını istiyorum. Tek tek salıveriliyorlar, dışarı çıkarlarsa ben daha çok kahrolurum.’’

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’a yüklenen Anne Börü, ‘‘Kimseyi kırmazdı, kimseye zarar vermezdi. Sesiyle bile kimseyi rahatsız etmezdi. Okulda öğretmenleri hiçbir zaman şikayette bulunmadı. Yasin ağırbaşlı, efendi, sessiz bir çocuktu. Soruyorum buradan Demirtaş ve avanelerine; Yasin’i tanıyorlar mıydı? Bu hale getirilmesi için insanın ne yapması gerekir ki… Yasin’i tanınmayacak hale getirmişler. Babası, Yasin’i ayağındaki benden tanımış’’ dedi.

‘‘CÜNEYT ÖZDEMİR’E SÖYLEYECEK SÖZ BULAMIYORUM’’

Yasin Börü’nün öldürülmesinin ardından ailesini CNN Türk’te sunduğu programa çıkaran Cüneyt Özdemir ‘‘Oğlunuz gerçekten IŞİD'çi miydi?’’ diye soru sormuş ve ardından büyük tepki toplamıştı. Anne Hatice Börü, Ülke TV’de katıldığı Arafta Sorular programında Özdemir’e söyleyecek söz bulamadığını dile getirdi. Anne Börü, Özdemir hakkında şunları söyledi:

‘Yasin’in IŞİD’le bağlantısı var mıydı?’ diye soruyorlar. Biz IŞİD’i daha dün duyduk. Yasin’le televizyonda IŞİD’in yaptıklarını izliyorduk. İnsanlar bu hale getiril mi diye birlikte duygulanıyor, ağlıyorduk. Bir de utanmadan kalkıp bana ‘oğlunuz IŞİD’miydi?’ diyorlar. 16 yaşındaki bir öğrenci nasıl IŞİD olur? Ben o günlerin şokuyla bir şey diyemedim. Ben onu buradan kınıyorum. Zaten söyleyecek söz bile bulamıyorum.”

‘‘YASİN BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ OLMAK İSTİYORDU’’

Yasin’in zalimce öldürülmesiyle tüm hayallerinin yıkıldığını söyleyen Anne Börü, ‘‘Yasin bilgisayar mühendisi olmak istiyordu. Geleceğin parlak mesleği bilgisayardır diyordu. O yönde dergiler alıyordu. Teknolojiyle arası çok iyiydi. Çocukluğundan beri evde bir şey bozulsa yapmaya çalışırdı. Teknoloji tasarım dersinde kendi kendine icatlar yapardı. Bunlar hayal oldu işte…’’ dedi.

‘‘ONLARA SABAH AKŞAM LANET EDİYORUM’’

Yasin öldürüldükten sonra elinden hiçbir şey gelmediğini söyleyen Anne Börü şunları söyledi: ‘‘Ben daha önce hiç kimseye beddua etmedim. Ama şimdi elimde değil. Çıkıyorum onlara beddua ediyorum. Ben Yasin’i 3 gün o balkonda bekledim. Balkona çıkıyorum onların zılgıt seslerini duyuyorum. Onların sesini duyduğumda hemen beddua ediyorum. Elimde değil, eğer yanlış yapıyorsam Allah’ım beni bundan arındır. Onlara sabah akşam lanet ediyorum. Dilime gelen bütün bedduaları ediyorum, elimden ancak bu geliyor. Çünkü bu dünyada yapabileceğim başka bir şey yok.’’

‘‘YASİN’İN KATİLLERİ AĞIZLARININ SALYALARI AKA AKA İNSANLARI SOKAĞA SALAN SELAHATTİN DEMİRTAŞ’TIR’’

Arafta Sorular’a, Yasin Börü’nün ailesinin yanı sıra HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük de katıldı. Elibüyük, Yasin Börü gibi birçok kişinin öldürüldüğünü ve bu işe ayna tutan herkesin katil olduğunu söyledi. Elibüyük şöyle konuştu:

‘‘Yasin’in katilleri 6 Ekim 2014 tarihinde bu işin talimatını veren Abdullah Öcalan’dır. Yasin’in katillerinin faili bu emri alıp sözde eş başkanlarına ileten Mehmet Öcalan’dır. Yasin’in katilleri KCK Eş Başkanları’dır. Yasin’in katilleri ağızlarının salyaları aka aka insanları sokağa salan Selahattin Demirtaş’tır. Yasin’in failleri ‘Diyarbakır’da 400 tane IŞİD’e destek veren dernek var’ diyen Zübeyde Zümrüt’tür. Yasin’in katilleri bunu görmeyen medyadır.’’

YORUMLAR 167
  • kürdo 8 yıl önce Şikayet Et
    sonuc ne olursa olsun bir fidana kıylırmı hemde et dagıtan bir fidana o cocugun suçu neydi anlıyamadım
    Cevapla
  • ayşe 8 yıl önce Şikayet Et
    yasinim yavrum rahat uyu.rabbım sabır ver. katillere gelince -onların hakkından allah gelir-
    Cevapla
  • sevilay 8 yıl önce Şikayet Et
    abla inan biz de onlara herdaim beddua ediyoruz.tabiki senin kadar yanmadı canımız ama inan biz de mahvlduk.bu kadar insanlıktan yoksun şeytanlaşmış insanlardan tiksindik.tez vakiitte hakkettikleri belalarını bulurlar inşallah....
    Cevapla
  • ayhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Hz.ibrahim yeterki gorsun bir ruya Bizler sehid yasin gini ismail olabilwnleriz. Bizler...
    Cevapla
  • biryorumcu 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne mutlu sana ey anne Cennette seni karşılayacak birin var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!