TRT'den 'Zaman' gazetesine yalanlama

TRT'nin, elektrikten fazladan tahsilat yapmak istemesi gibi bir durum söz konusu olmadığı bildirildi.

TRT'den 'Zaman' gazetesine yalanlama
TRT'den 'Zaman' gazetesine yalanlama
GİRİŞ 11.09.2015 21:13 GÜNCELLEME 11.09.2015 21:13
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

TRT'den yapılan açıklamada, bir gazetede ve gazetenin sosyal medya hesabında, "TRT elektrikten 150 milyon lira fazla almak istedi, Danıştay reddetti" başlıklı yazıya yer verildiği, söz konusu yazı ve içeriğinde kamuoyunu yanıltıcı bilgi ve ifadelerin yer aldığı belirtildi.

Açıklamada, "04/12/1984 tarihli ve 3093 sayılı TRT Kurumu Gelirleri Kanunu'nun 4. maddesinin değişik (c) bendine göre, nihaitüketiciye elektrik enerjisi satışı yapan lisans sahibi tüzel kişiler, iletim, dağıtım ve perakende satış hizmetlerine ilişkin bedeller hariç olmak üzere, elektrik enerjisi satış bedelinin yüzde ikisi tutarındaki payı faturalarında ayrıca göstermekte ve bu kapsamdaki bedelleri kurumumuza intikal ettirmektedir" denildi.

Elektrik enerjisine ilişkin tarifelerin ise bu alanda düzenleyici ve denetleyici kurum olan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından belirlendiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Anılan Kurulun 2011 yılında aldığı bir karara karşı, hukuka aykırı olduğu gerekçesi ile Kurumumuz tarafından dava açılmış ve Danıştay 13'üncü Dairesi, anılan Kurul Kararının 3093 sayılı Kanun'un 4'üncü maddesinin (c) bendindeki düzenlemeye aykırı olduğu gerekçesi ile 26.10.2011 tarihinde oybirliği ile yürütmeyi durdurmuş ve bu karara karşı yapılan itiraz da Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 11.10.2012 tarihli kararı ile reddedilmiştir. Bilahare, daha önce oybirliği ile yürütmeyi durduran Danıştay 13'üncü Dairesi, 24.02.2015 tarihinde oyçokluğu ile bu defa davanın reddine karar vermiş olup, bu karar da Kurumumuzca temyiz edilmiştir. Yargılama süreci halen devam etmektedir. Yargı kararlarına uyulma zorunluluğu da herkesçe bilinen bir husustur.

Dolayısıyla, TRT Kurumu, öteden beri 3093 sayılı Kanun ile belirlenen gelirlerini tahsil etmekte olup elektrikten fazladan tahsilat yapmak istemesi gibi bir durum söz konusu değildir. Kamuoyuna TRT kurumunun yasalara aykırı gelir elde etme gayreti içinde olduğu izlenimi uyandıracak şekilde haber yapılması yanıltıcı olup Basın Meslek İlkelerine de ters düşmektedir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Aras.. 8 yıl önce Şikayet Et
    zaman kahpelik zamanı.....
    Cevapla
  • ordulu 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar. Cemaat dan olan üyeler. Nasıl bu liderinizin gazına geliyorsunuz da teröre destek verebiliyorsunuz ? Tayıp düşman deyip sizi nasıl kandırıyorlar ? Ya dinimezi laf atan ? Ya bizi bölmeye uraşan hdp ? Bunlar mazlum mu da onlara destek veriyorsunuz ? Yoksa akp oy veren dınsız mı demek istiyorsunuz ? Eski cemaat üyesi olarak bunlara destek veren muhterem insanları anlayamıyorum. Davanızı ne çabuk unuttunuz ?
    Cevapla
  • bekir 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım bizleri ahir "ZAMAN" fitnesinden muhafaza et. AMİN...
    Cevapla
  • Murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Zaman yalan ZAMANı. Ama bugün gazete tirajlarına baktığımızda ZAMANın tirajı 1.350.000' den 630.000'e kadar düştüğünü gördüm. Bunun da yarısından fazlasının okunmadığını düşünürsek iyi darbe yemişler.
    Cevapla
  • Çavlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Tüm kamu kurumları günlük olarak bu gazetenin yazdıklarını otomatik yalanlamalı. Nasıl olsa her gün bir kurum hakkında yalan haber yapıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Berzeg Sendromu' mahalleyi boşalttı: ‘Köylerde nüfus kalmadı’
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar