CNN Türk ekranlarında skandal sözler

CNN Türk'e bağlanan Mehmet Eryılmaz sanatçılara mahalle baskısı yapıldığını, bu yüzden konserlerin iptal edildiğini söyledi.

GİRİŞ 17.09.2015 13:02 GÜNCELLEME 17.09.2015 14:35
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Son aylarda artan terör olayları ve şehit haberleri nedeniyle Türkiye yas havasına girmiş durumda. Bu nedenle birçok sanatçı konserlerini iptal etti, festivallerde film gösterimleri yapılmıyor.

SANATÇILAR ÜZERİNDE MAHALLE BASKISI VARMIŞ

CNN Türk'te Mirgün Cabas'ın programına telefonla bağlanan yönetmen ve Senarist Mehmet Eryılmaz, sanatçıların konserlerini iptal etmesinin nedenini mahalle baskısına bağladı. Eryılmaz'a göre, sanatçılar "Millet ne der" korkusuyla konserlerini iptal etmemeli.

BAĞIMSIZ FESTİVAL ORGANİZASYONU YOK

"Ben olayın konuşulmayan bölümünden bahsetmek istiyorum. Türkiye toplumu kendisi sivilleşemediği için Türk sanat kurumları da malesef sivilleşememiş durumda. Baktığınızda iktidarın tekelinde hepsi. Adana belediyesi, Antalya belediyesi ya da başka bir belediye farketmez yani. Belediye değiştikçe, başkanlar değiştikçe bu festivallerin, vakıfların yönetim kurulları da değişiyor. Yani bağımsız bir festival organizasyonu yok zaten.

"BU KADAR ŞEHİT VAR FALAN FİLAN.."

O zaman vizyondaki filmleri de kaldıralım. O zaman televizyonlardaki diziler de kalksın o zaman. Yani bunun sonu yok. Bizim kendi kafamızdaki sansür olgusu. Yani sadece kurumlar bu sansürü yapmıyor. A sanatçısı, B sanatçısı.. Bunlarda müthiş bir mahalle baskısı var. Yani şimdi ben yaparsam ne der millet. İşte bu kadar şehit var, bu kadar bilmem ne var falan filan. Ya sen git orada barış mesajı ver, barış şarkıları seç. Başka bir şey söyle ama insanlar eğleniyor. Eğlenmeyi  bir gıda gibi, yani kültürel olgu da önemli bir şey ama insanların eğlenmeye de ihtiyacı var."

YORUMLAR 41
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen çal oyna aydın doğan emmiyle. Elinizden tutan mi var
    Cevapla
  • kadem 8 yıl önce Şikayet Et
    E canım sen hergün çal çal oyna...
    Cevapla
  • hanedan 8 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede sanatçı ya dokunulmaz,basına dokunulmaz,milletvekiline dokunulmaz ona dokunulmaz buna dokunulmaz.kardeşim bu devlet niye var yaaa ..birileri bana açıklasın...sanatçı müsveddeleri çıkıp cumhurun başkanına etmediği laf kalmaz..basınım diye geçinen müsveddeler oturdukları yerden ne buluruz ne yazarız da bu ülkenin aleyhine olur..milletvekiliyim diye geçinen dokunulmazlık zırhına bürünenler ülkeyi bölmeye çalışırlar...YETER ARTIK....RAHAT BIRAKIN ARTIK VATANIM LAN UĞRAŞMAYI...DEVLETTE BİŞEYLER YAPSIN ARTIK BU MÜSVEDDELERE....
    Cevapla
  • abcdefghij 8 yıl önce Şikayet Et
    senin icin dolmus baya dokul abim dokul
    Cevapla
  • gereksiz insanlar 8 yıl önce Şikayet Et
    insanalrin hicte egelnmeye ihtiyaci yok SUAN herseyin bir sirasi var git utanmiyorsan sen eylende gor bakalim neler oluyor kimsenin baski altinda kaldigi falanda yok etrafi bi kiskirtayim demis bu kendini unlu zanneden unsuz herkesin acili halinde senin icin eglenmek istiyorsa yapmacikdan bari uzul goz yasi dok demiyoruz sana sus da etrafi karistirma
    Cevapla
  • hanzala 8 yıl önce Şikayet Et
    kim bu adam tanıyan var mı sanatçıymış...
    Cevapla
  • gereksiz insanlar 8 yıl önce Şikayet Et
    kendince santaci hahaha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
Sivas'ta geceye damga vuran penaltı: F.Bahçe ligin dışına itilmiştir