Atatürk için saygı duruşunda dua etti

Manisa’da bir televizyon kanalının program sunucusu Hüsamettin Edebali, Atatürk için yapılan saygı duruşunda ilginç bir öneride bulundu.

Atatürk için saygı duruşunda dua etti
Atatürk için saygı duruşunda dua etti
GİRİŞ 10.11.2015 18:55 GÜNCELLEME 11.11.2015 00:43
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Manisa’da bir televizyon kanalının program sunucusu Hüsamettin Edebali, saygı duruşunun anlamsız olduğunu, saygı duruşu sırasında dua okunması gerektiğini belirterek Mustafa Kemal Atatürk için dua etti.

Manisa Medya Tv’de yayınlanan “Edebali’nin Seyir Defteri” programının bu sabahki bölümünde program sunucusu Hüsamettin Edabali tarafından saygı duruşu konusuna farklı bir yorum getirildi. Canlı yayında, saygı duruşu sırasında insanların kıpırdamadan bir dakika boyunca sessizce beklemesinin anlamsız olduğunu savunan Edabali, saygı duruşunun anlamının dua etmek olduğunu söyledi. Canlı yayında eleştirilerde bulunan Edebali, “Bir dakika saygı duruşunda bulunuyoruz. O bir dakikalık saygı duruşunda ne yapacağımızı, ne düşünmemiz gerektiğini hiç kimse söylemedi. Oysaki bir dakikalık saygı duruşu içerisinde hangi dine mensupsan o doğrultuda dua etmen gerekir. Herkes inancına göre dua etmeli. Bir dakikalık saygı duruşu bir dua okumak içindir. Öyle sadece dur bakayım böyle saygılı bir şekilde ne oluyor, hiçbir şey. Çocuklarınıza öğretin. Çanakkale şehitleri için, Sarıkamış’taki şehitler için, Yemen’deki şehitler için, teröre kurban verdiğimiz şehitler için ne için olursa olsun bir dakika içerisinde bir dua okuyun diye öğretin çocuklarınıza. Ellerini yanına kapatıyorsun, hazır olda bön bön bakıyoruz. Herkes aynı şekilde bön bön bakıyor. Atatürk’e sevgisinden dolayı ziyaret etmek için giden insanlar bir dakikalık saygı duruşunda bulunuyorlar. Sor bakayım niye duruyorsun diye. Saygı duy da bir dua oku Allah aşkına. Neye inanıyorsan onun aşkına bir dua oku. Ben Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhuna canlı yayında bir dua okumak istiyorum. Allah mekanını cennet etsin” dedi.

YORUMLAR 11
  • abdullah ünal 8 yıl önce Şikayet Et
    dıne ve dindarlara zulmeden ....FATİH SULTAN MEHMET hanın bedduasını alan bir sahsiyete benım edılecek ne duam nede mevla katında yüzüm vardır.......
    Cevapla
  • sedat 8 yıl önce Şikayet Et
    Chp dans gösterisi yapar ancak
    Cevapla
  • Osman 8 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru bi düşünce.
    Cevapla
  • v.ali 8 yıl önce Şikayet Et
    CHP liler in dili duaya yatmaz.
    Cevapla
  • bitlis 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz dua ettik. Allah tüm hayırlı insanlara rahmet eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de peş peşe yangınlar
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması