RTÜK'ten Akit TV'ye Atatürk cezası!

RTÜK, 10 Kasım yayını nedeniyle Akit TV’ye para cezası verdi, kanalın aynı suçu bir kez daha işlemesi halinde yayın lisansı iptal edilecek.

RTÜK'ten Akit TV'ye Atatürk cezası!
RTÜK'ten Akit TV'ye Atatürk cezası!
GİRİŞ 12.11.2015 08:12 GÜNCELLEME 12.11.2015 08:13
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Akittv 10 Kasım’da "Zulüm 1938'de son buldu" başlıklı yayın yaparak tepki çekmişti. Konuyu hemen bugün gündemine alan RTÜK, söz konusu haberi 6112 sayılı kanunun 8. maddesinin 1. fıkrasının a ve f bendine aykırı buldu.

Yayının a bendindeki; "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlık ve bağımsızlığına, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılâplarına aykırı olamaz" ve f bendindeki, "Toplumun millî ve manevî değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz." ifadelerine aykırı olduğu gerekçesiyle, kanala idari para ve uyarı cezaları verildi.

Kanal 1 yıl içinde aynı ihlali yaparsa son kez uyarılacak ve 10 gün yakından izlenecek. İhlal sürerse yayın lisansı iptal edilecek. Bu RTÜK’ün en ağır yaptırımı.

Avukat Faruk Emre Akı, Akittv'nin 10 Kasım yayını nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştu.Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na suç duyurusunda bulunan Avukat Akı dilekçesinde 10 Kasım 2015 tarihi itibari ile Yeni Akit gazetesinin internet sitesindeki linkte "Zulüm 1938'de son buldu" isimli haber başlığı altında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etmiştir" demişti.

YORUMLAR 36
  • hyhelal olsun 8 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun akit tv sevdim seni
    Cevapla
  • muhammed 8 yıl önce Şikayet Et
    aşağıda bu ceza akite onurdur diyenlerle hz.peygambere hakaret edenleri savunanların hiçbir farkı yoktur kimseye küfür hakaret içeren paylaşımlar hakaretler medyada yapılmamalıdır bunu savunuyorsan dini şahsiyetlere küfür edenleride savunman gerekiyor çünkü iki düşüncede topumun yüzde 5 ini oluşturan sığ grupların uç fikirleri toplumu böyle germek cehalettir rtük en güzelini yapmış
    Cevapla
  • harun 8 yıl önce Şikayet Et
    İnsanları gölgelerinizden korkutmayı bırakın artık. Fani geçici malayani şeylerle bu güzel ülkeme ve yaşayanlarında zulmetmeyin. Elinize hiçbir şey
    Cevapla
  • bekir 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu ceza benim gözümde akittv ye onur madalyasıdır.
    Cevapla
  • Ahmet Tayyip 8 yıl önce Şikayet Et
    Akit ne yapmış anlamıyorum. Adamlar akit'in önüne gelmiş ana avrat sövüyor ellerinde sopalar var polis izliyor ayıp ya .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!